September21

Torsdag 2 september

Igår stod det plötsligt september i almanackan. Sommaren är slut. Hösten här. Och det märktes verkligen då jag lämnade jobbet på eftermiddagen.


Fick för mig att cykla ut mot Stigslund för att plocka 5 nyöppnade Hitta ut-kontroller. Och motvinden som mötte mig var modell vildsint. Med en from förhoppning på och med viss tröst av att jag borde ha rejäk medvind då  jag i ett senare läge skulle cykla motsatt riktning, tryckte jag ner tramporna för att förmå cykeln i alla fall hjälpligt närma sig sitt mål.


Efter att jag tagit kontrollerna och låst loss cykeln från det kravallstaket lag låst fast den vid anträdde jag hemresan. Bara för att konstatera att den njutning en rejäl medvind ger inte alls kontrasterar mot den smärta en stark motvind kan åsamka.


I morse fortsatte höstkänningarna. För första gången denna säsong åkte nämligen handskarna på under cykelvägen till jobbet. Men samtidigt lovade nästan meteorologen på SVT att  värmen skulle återkomma. Detta tack vare Ida, denna dam som ödelagt vissa delar av USA den senaste veckan.


Och visst, redan nu  i eftermiddag kändes det som att vi går mot en ny vår- Även om vinden fortfarande friskar i.