Mars21

Tisdag 2 mars

Alla andra verkar få reklam i massor inför besiktningen. Men inte jag.


Första gången min Auris skulle besiktas lyckades jag till och med dra på mifg ett körförbud eftersom jag aldrig fick någon hint att det var dags att besikta. Och det var mer eller mindre en slump att körförbudet stannade vid en halv månad.


I år var det under ett samtal med brorsan som det slog mig att det kanske var dags att beställa tid. Hans bil hade havererat och han sa att det enda positiva väl var  att han inte hade hunnit besikta kärran.

Jag kollade genast upp det på Transportstyrelsens sida. Och mycket riktigt Det var bara en dryg månad kvar till ännu ett körförbud.


Men tid beställdes och nu kan jag köra ytterligare 14 månader. För en toyota är ju trots allt ändå en toyota.


Onsdag 17 mars

Idag kom säsongens (troligen) sista julklappar och årets (definitivt) första julklappar.

Men beställer man med öppna ögon en reden två veckor före jul, restnoterad vara får man väl skylla sig själv. Och inte för att jag tillhör något julfreak precis, men det kan ju vara trevligt att dra ut på det. För det kanske är så att julen varar till påska trots allt.


Bakgrunden till denna sena julklapp är egentligen en glömd kastrull i början på december. Skulle värma lite olja för ett kommande kockinsats. Råkar troligen passera Tv:n där jag fastnade vid något program. Tio minuter senare börjar det osa bränt från köksregionen och alla rengöringsförsök av kastrullen visar sig vara resultatlösa. Det blir en enkel biljett till tippen. Och jag är en kastrull fattigare.


Bara några dagar senare dyker julklappen frånjobbet upp. Som det varit den senaste tiden består denna av en möjlighet att välja bland otaliga klappar på nätet. Och enligt coronareglerna har verket denna gång slagit på stort. Man kan välja inte bara en klapp, utan två.


Bland valen fann jag ganska snart en lite större kastrull. Helt perfekt, eftersom jag ju var en kastrull kort. Enda problemet var att den var restnoterad. Skulle komma in i lager först i mars. Men vad fasen tänkte jag. Kan ju behöva lite trevligt då också… Vad jag valt som klapp nummer glömde jag snabbt. Detta gjorde att det blev lite julklappsöppningsstämning idag. Kastrullen visste jag ju om. Lite mindre än vad jag trodde var den. Men fullt användbar.


Men vad var klapp nummer två? Se, ett bäddset. Det kommer ju passa perfekt. Precis vad jag önskade.


Torsdag 18 mars

Kan man överdosera handsprit? Och ger det i så fall utslag i en nykterhetskoll?


Ja, det var tankar som upptog mig när jag satte mig i bilen efter att ha utfört denna veckas storhandling på Maxi.

Jag har placerat en flaska handsprit i min bil. Bra att ha efter besök på vissa etablissemang, typ Maxi. Vet ju aldrig vad man kommit i kontakt med där inne. Så idag tog jag tag i flaskan, vände de upp och ned och tog mig en rejäl dos. Som blev än rejälare eftersom jag på något sätt lyckades fastna i sprutanordningen.


Så svaret på min första fråga är ja. Händerna blev konstigt kladdiga och jag känner fortfarande av behandlingen av händerna. Den andra frågan har väl inte fått sitt svar än. För gud ske lov höll sig Gävlepolisen borta när jag färdades tillbaka till Brynäs.