Juli2014

Onsdag 2 juli

En VM-fri kväll. Känns nästan tomt. För trots att Sverige inte lyckades kvalificera sig så är trots allt Fotbolls-VM alltis Fotbolls-VM.

Har förresten kommit fram till att det nog är bra att blågult inte är med. Hur ska vi ha kunnit konkurrera? I att sjunga nationalsång alltså. För detta har blivit nationalsångernas VM. Och det är inte bara fansen som ger full hals. Samtliga trupper tar i från tårna som den värsta opera-kör. Och även fast det nu verkar som om Zlatan tack vare volvo-reklamen nu lärt sig texten till i alla fall den första versen till "Du gamla du fria" så riskerar det svenska framträdandet begränsa sig till ett solo av Erik Hamrén med lite tyst mumlande doa-insatser av tre spelare i startelvan.

 

Torsdag 3 juli

Meningslöst att skylla på den nyinköpta Moscowkompassen när det helt klart är den inre kompassen som drabbats av härdsmälta. Vände kompassen åt fel håll, så jag sprang 400 meter norrut då jag egentligen skulle ta mig 400 meter mot söder. Och inte reaagerade jag på riktningen heller- Dewn kändes helt rätt, faktiskt. Sedan ägnade jag mig förvirrat åt att i säkert tio minuter fundera varför den stora telemasten stod på fel sida av grusvägen. Och förutom vetskapen om att det gäller att rikta kompassens norr mot karttans norr lärde jag mig ikväll att det finns två mobilmaster i skogarna nordväst om Engesberg.

 

Söndag 20 juli

På grund av slöhet, tidsbrist och en "man ska intre stressa på semestern"-känsla blev det aldrig någon dagbok skriven under min fantastiska semestertripp genom Norge. Men jag lovar bot och bättring. Detta genom en retroaktiv minnesbild - en så kallad backspegel. Denna anrättning kryddad med några bilder.

 

Norgeresan

 

Lördag 26 juli

Några tranor låter i nejden. Runt mitt huvud surrar flugor, bromsar och myggor. Annars tyst på myren. Också ett sätt att tillbringa en lördagkväll. Och faktiskt hittade jag lite hjortron också. Trots torkan.

 


Hem