Januari2013

Torsdag 3 januari

Jag har de senaste dagarna från fastighetsbyrån fått erbjudande om lägen i tur och ordning Örebro, Vasastan och Mölnlycke. Någon verkar vara väldigt angelägen om att jag ska flytta från Gävle...

Men så lätt blir de inte av med mig. När jag på söndag åter tar tåget söderut kommer jag att stiga av vid Gävle centralstation, släpa min väska till Hillmanskroken 8 A och kanske sätta på en kopp te. Och på måndag tar jag antagligen en promenad till jobbet och sätter mig vid mitt skrivbord precis som ingenting hänt.


Fredag 4 januari

Julhandeln hade givit tomma lager hos Mediamarkt. Så något inköp av en surfplatta blev det inte... Får väl bli en tripp till Valbo framöver. Där finns det ju fler elektronikaffärer än Mediamarkt. Och helt meningslös var ju trots allt inte dagens stadsresa. Jag fick exempelvis tillbaka ett par skor efter dessas nyårsfirande. De glömde i sin förvirring att följa med mig då jag lämnade Umeå för några dagar sedan. En kopp kaffe med påtår, tigerkaka och lussekatt blev det också dessutom en lektion i surfplattornas olika förträfflighet (ja alltså de plattor som sedan visade sig finnas i lager). Inköpen stannade dock vid överdragsbyxor och en mössa.


Onsdag 16 januari

I söndags släckte jag adventstaken för säsongen - i måndags åkte lådan till adventsljusen fram från sin undanskymda och tillfälliga plats under sängen - igår fick lådan för övriga julsaker också slippa dammet under bädden - och idag packade jag ner både ljusstaken och övriga julsaker (=två tomtar) i respektive låda. Nu återstår bara att bära ner lådorna till förrådet en trappa ner, så är julen officiellt över. Men det är ju en dag i morgon också.


Tisdag 22 januari

Jakten på en Ipad 4 går vidare - utan större framgång.

Hade beställt en på CDON.COM för tio dagar sedan. Har under en veckas tid stått som "ej levererad" under orderhistoriken. Men nu har det plötsligt skett en förändring. Nu är beskedet "annullerad" - kan man ju tycka att de skulle meddela på något sätt. Kanske till och med förklara varför min order är annullerad…

För de har ju min epostadress. Idag skickade de exempelvis en kundnöjdhetsenkät till mig - med frågor typ levererade de rätta varorna med rätt leveranstid? Njaaaa... jag är tveksam...

Dessutom kom det idag också ett meddelande från ett kreditvärderingsföretag om att faktureringsföretaget Klarna har tagit en kreditupplysning på mig. Anledningen är att jag valde alternativet faktura när jag gjorde min beställning av surfplattan. Som alltså inte kommer att levereras. Och följaktligen inte betalas.

Men å andra sidan skulle detta ju kunna vara anledningen till att ordern annullerats. Om Klarna och CDON.COM har riktigt stora krav på kundernas kreditvärdighet. På raden för kreditvärdighet står nämligen ”hög”. Kanske hade de väntat sig något typ ”megahög” eller nåt.

Men troligare är väl att de är slutsålda. Alltså samma besked som Mediamarkt har gett mig både i Umeå och Gävle…


Onsdag 23 januari

Stoppa pressarna! Nu är mina skidor på väg till Hofors, vilket ju egentligen gör dem till mina f.d skidor. Och jag är 500 spänn rikare. Vilket ju sitter bra så här i slutet av löningen, som jag ändå bara slösat bort på Friskis-kort. Och det hela är också min seger över vad som till synes verkar vara ett förutbestämt öde. För spekulanterna har varit många. Dock har det inte riktigt fungerat. Några intresserade har helt enkelt inte dykt upp. Andra har jag sagt nej till på grund av en annan spekulant som sedan inte dykt upp. En köpare var nästan på väg då han skickade ett sms om att han hittat en annan säljare av skidor som även sålde pjäxorna. En ville att jag skulle skicka skidorna med Bussgods till Sundsvall och det kändes alltför jobbigt och skulle dessutom krävt en del tid av mig, tid jag inte hade. För två veckor ringde en intresserad man från Torsåker som bara skulle svänga förbi och göra affär. Problemet var bara att just denna fredag satt jag på puben (det enda pubbesöket hittills i år). Därför kändes det så typiskt att spekulanten från Hofors skulle besöka Gävle just den kväll jag hade lovat mina arbetskamrater att jag skulle köpa ett Friskis-kort och dessutom hade jag utlovat ett efterföljande fikabesök. Men efter tre samtal och ett lite kortare cafébesök än planerat gick det att knyta ihop affären.

Och nu är det bara att släpa sig ut till sportbutiken för att köpa nya skidor.


Torsdag 24 januari

Efter ventillationsbesiktningen ligger en skumgummipackning (eller vad fasen nu den rätta benämningen kan vara) kvar på min diskbänk - undrar om den kan slängas eller om ventillationsgubbarna glömde att montera tillbaks den? Och i så fall - handlar det om en vital del? För säkerhets skull får jag väl i sinom tid kontrollera ventilen själv.Hem