September22

Torsdag 1 september

Enligt många så räknas den sista augusti som sommarens sista dag och som en konsekvens av detta blir ju 1 september höstens första dag.


Och i år gick verkligen datumen i takt med tiden. För idag tvingades jag göra säsongsdebut med vantar. Åtta grader är väl inte iskallt, men det är banne mig inte någon behaglig temperatur heller. I alla fall inte om man får en nordlig vind rakt i näbben då man cyklar över kyrkbron.


1 september är också datumet för första dagen för älgjakten. Och kanske är det detta som än mer förklarar den kylslagna morgonen. För när det gäller älgjaktens första dag har jag klara barndomsminnen om att det alltis var kyligt, gärna lite frost på backen, då de raska gossarna och gamla gubbarna hemmavid drog i riktning mot älgtorn och andra älgpass med förhoppningen att fälla en fjortontaggare.


På den tiden var dock starten satt till den första måndagen i september så med dessa regler skulle premiären i år varit först på måndag. Så kung Bore har ju ännu chansen att skrapa fram lite frost.