september17

Torsdag 7 september

Postsemesterlig depression? Eller är det bara hösten? Eller åldern? Fortfarande jetlag?

Något har varit fel de senaste veckorna. Jag går och väntar på att något ska hända. Men jag har inte initiativkraft för att få det att hända.

Detta är väl en av förklaringarna att idag, den 7 september, blir mitt första blogginlägg för månaden. Har det inte hänt något alls under den senaste tiden.

Jo, jag försöker lära mig salsa. Går väl si så där, benen följer inte riktigt med mig som på Gumboda Heds tid. Men det är skoj.

Och så har jag ju semester nästa vecka. Vet inte vad jag ska hitta på, men det löser   sig nog. Känns skönt att bara ta det lugnt också. Blev ju inte mycket av den varan under sommarsemestern.

Och september börjar redan bli fulltecknad. Så något ska väl jag ha att berätta.

Men tills det händer någonting sjunker jag ner i soffan medan jag slött tittar på en träningsmatch inför säsongstarten i hockey (Växjö-Frölunda… Varför???)


Tisdag 12 september

För första gången i mitt liv har jag röstat i kyrkovalet. Detta efter att igår ha snubblat över SD:s valpropaganda på nätet. För mig ska den moderna Svenska Kyrkan vara en plats där alla är välkomna. Den åsikten delas inte av SD. Låt i alla fall kyrkan vara en plats fri från rasister!

Men å andra sidan är det kanske inte så konstigt att SD siktar in sig på kyrkofullmäktige. Min erfarenhet från min tid som lokalreporter är att i fullmäktige hamnar de som de etablerade partierna inte ville ha in i kommunfullmäktige (visst, det fanns ledamöter med ett genuint kyrkligt intresse också, men dessa verkade vara i minoritet). Så bland dessa vilsna existenser borde väl SD passa bra. Men tyvärr så är SD:s tanke med satsningen på kyrkovalet lite allvarligare än så. Och ett parti där partledningen i protest reste sig och gick under en biskops tal om människors lika rätt och värde (normala kristna värderingar) kommer inte att arbeta för att göra svenska kyrkan en plats för alla.


Onsdag 13 september

Min genomgång av Kanada-bilderna är över. Och förutom att ha resulterat i en 74 sidor tjock fotobok så har en fotosida här på hemsidan lagts till. Denna hittar du här.Hem