Oktober2018

Måndag 1 oktober

I och för sig var klockan över sex innan jag cyklade hem från jobbet idag, men ändå… Hann skämmas både en och två gånger över att jag var för lat för att sticka handen i min väska och gräva fram det cykellyse som legat där innan vårljuset gjorde lyktorna överflödiga i våras.

Och känslan kom krypande – nu är vintern riktigt på antågande. Även om jag faktiskt ännu inte behövt lyssna på det oefterhärmliga ljudet av isskrapor ackompanjerat av stressade bilägares tysta svärande över att det just denna dag lagt sig en extra besvärlig isskorpa över rutan.


Torsdag 18 oktober

Hemma igen efter en kombinerad tjänsteresa (1 dag) och semester (2 dagar). Närmare en timme försenad. Ibland undrar jag hur stor andel av SJ:s förseningar som beror på att det är någon/några idioter på spåret. För mig tror jag det handlar om de fyra senaste större förseningarna. I två av  dessa fall var det någon som kastat sig framför tåget, vilket ju i sig är stor tragik men de andra tvvå verkade det bara vara folk som fått för sig att använda rälsen som promenadstråk.

Kommer faktiskt på rak arm bara ihåg två förseningar orsakat av andra omständigheter. En 45-minutersförsening när jag skulle åka hem till Gävle från ett nätverksmöte. Men denna försening berodde på ett av det decenniets största snöstormar, så jag var glad att det bara blev 45 minuter. Kollegan som skulle till Söderhamn kom hem halv ett på natten.

Den andra gången var det några bromsar som kärvade, Tydligen får man inte köra med låsta bromsar i tunnel under Arlanda. Så vi blev stående i en dryg timme vid infarten till tunneln. Äntligen fick jag nytta av det faktum att jag alltid tar till ordentligt med strultid då jag ska ut och flyga. Det var det nog inte alla på det tåget som gjort…

Inte heller idag var jag särskilt stressad utan njöt mest av att lyssna på en thriller i Visby-miljö, vilket i sin tur fick mig att fundera på hur stor andel av svenska thriller/deckarförfattare som förlägger sina historier till denna ö.


Lördag 27 oktober

Lite rosslig i halsen efter att rullat in i lägenheten en bit efter klockan två. Detta efter en fantastisk kväll med musikquiz, hamburgare, öl, frozen margarita och inte minst japansk whisky. Har nu hämtat min cykel på stan. Den hade kanske drömt om en bortamatch men jag hittade den ensam och övergiven hängandes utanför Järnvägspuben. Tragiskt att se.

Men som en Facebook-vän konstaterade – jag ska väl vara glad att min cykel är mig trogen. För med tanke på hur kallhamrat jag övergav den på kvällen hade nog ett snedsteg varit - om inte förlåtligt - så i alla fall förståeligt. Jag hotade ju att hoppa över skacklarna både med buss och taxi. Glad nu att jag tog mig hem till Brynäs utan användandet av dessa förrädiska transportmedel.

Hur det gick i musik-quizen? Ja, vi vann i alla fall inte. För oss som inte anses vara musik-nördar var nämligen resultatrapporteringen lite haltande enligt principen – the winners takes it all, ingen bryr sig om förlorarna


Söndag 28 oktober

London i december - det låter trångt. Och nu blir det än trängre. I alla fall v 50. Jag har nämligen bokat in fem dagars vistelse i den brittiska huvudstaden så här några månader innan de stänger gränsen i och med införandet av Brexit. Och eftersom jag besökte Berlin året innan hela Berlin blev enat så känns det lite säcken. Ett enande kompenseras med en splittring.

En upptäckt gjorde jag i alla fall. Det kan vara billigare att boka flyget via SAS egna hemsida än via någon av dessa otaliga bokningssajter som finns ute i cyberrymden. Framförallt tjänades pengarna in på det incheckade bagaget.

Dock gäller inte samma sak med hotellet. Där verkar fortfarande en bokningssajt vara att föredra.

Hem