oktober2017

Måndag 2 oktober

Vadslagningen är redan i full gång. Spelbolagen står i kö för att kunna erbjuda det mest lockande oddset. Vad det g’ller? Kommer jag att ta mig ur sängen i morgon. Oddsen ligger just nu på runt tio gånger pengarna för ett ja. Ett nej ger väl ungefär 1,50 tillbaka.

Anledningen stavas skogsröjning. Inte ett arbete för en kontorskropp minsann. Trots en ny röjsåg och en ny sele (inte minst viktigt) så är det mest bara smärta för tillfället. Och spelbolagen funderar som mest nu på om de också ska sätta upp ett spel på huruvida jag lyckas ta mig till sängen eller om jag kommer att tillbringa natten sittandes i TV-soffan.


Söndag 8 oktober

Väl i Gävle möttes jag av inte en utan två avstängda vägar. Först infarten från Hamnleden till Norra Kungsgatan  och sedan efter Strömsbrovägen. Fick helt oplanerat ta en sväng ut på Näringen. På väg ut till Kvantum måste jag dessutom passera något som mest kan betecknas som en tillfällig swimmingpool. Och faktum att det var problem med min framfart även när jag återvände efter en midsommar i norr. Då var det trafikstockning på E4, ett krånglande tillfälligt rödljus i Trödje och sedan ett parkeringsförbud på sex av bostadsrättsföreningens parkeringsplatser.

Så jag har svårt att bortse från det budskap Gävle skickar till mig - släpp inte in han...


Tisdag 17 oktober

Två tåg till Gävle inom loppet av sju minuter. Sedan är det 53 minuter till nästa. SJ:s tidtabeller är inte precis optimerade för Gävle.

Behöver jag nämna att jag var nära att hoppa på fel tåg. Men det skyller jag på resebyrån och gammal vana. Resebyrån för att den inte bokat in mig på snabbtåget. Och gamal vana för att jag, när jag bokar jobbarresor på nätet, alltid väljer det som går 16,22 a.k.a snabbtåget.

Vilket ju i och för sig är lite konstigt eftersom det visar sig att snabbtåget och det regiontåg jag nu åkte tar samma tid på sig...
Hem