Mars2018

Torsdag 1 mars

Ibland känns det mesta upp och ned. Som idag då jag med förvåning studerade landets högsta och lägsta temperaturer. Att Gielas slogs i toppen på lägsta temperatur var ju inte förvånande – det har hänt förr om man säger så.

Men att Naimakka toppade listan på landets högsta temperatur i mars torde vara unikt. Allt medan skåningar, smålänningar och blekingebor hukar sig i snöstorm så har folket i ett av landets värsta köldhål någon enstaka minusgrad – och sol. Kan inte tycka annat än att det är de värda.Söndag 11 mars

Man kan tillbringa en söndag på många olika sätt. Idag har det för min del mycket handlat om den vilda jakten på lysröret.

Anledningen var att lysröret ovanför min köksbänk lade av för någon vecka sedan. Av någon anledning fick jag för mig att ta bort det trasiga lysröret och placera det på ett smart ställe. Ni vet, ett sådant där ställe som man är övertygad om att man alltid kommer ihåg. Trots någon timmes letande i lägenhet och förråd är lysröret fortfarande försvunnet. På samma intelligenta ställe som förut.

Med anledning av detta fick jag bege mig ut på stan för inhandling av ett nytt lysrör med bara en ungefärlig storlek på lysröret. Och min första anhalt, K-Rauta visade sig vara en stor besvikelse när det gällde sortimentet. Det fanns korta lysrör och det fanns långa lysrör.  Men inga som hade den för mig nödvändiga längden av 60 centimeter. Jo, det fanns faktiskt ett italienskt lysrör som eventuellt kunde vara 60 centimeter. Men någon längd stod av någon anledning aldrig noterad på förpackningen. Och jag kände inte för att chansa. Framförallt eftersom redan den beräknade längden kändes som en liten chansning. Vid en tidigare mätning hade jag nämligen kommit fram till att lysröret skulle vara 55 cm.

Efter det fruktlösa besöket på K-Rauta (inte helt fruktlöst, förresten, jag köpte några toa rent-stavar) gjorde jag en chansning på det närliggande Byggmax. Men som väntat hade de inte lysrör i sitt sortiment. Så det blev en promenad ner på stan till Clas Ohlsson.

Och de kan man lite på. De hade lysrör med alla möjliga längder. Tyvärr hade de både 55 cm och 60 cm. Så det blev till att chansa trots allt. Och jag körde på att min senaste mätning skulle vara den mest noggranna. 60 cm lysrörs köptes in. Och otroligt nog visade det sig att längden var exakt den rätta. Den vilda jakten på lysröret var över.
Hem