september2016

Torsdag 1 september

Jag vaknade strax efter ett i morse och hade ont, rejält ont. En snabb diagnos kom fram till att jag drabbats av krampliknande symptom i vristerna – i bägge vristerna.

Kanske hade den föregående kvällens härjningar i Sätraskogarna tagit ut sin rätt. Sitter just nu och tittar på en sändning från friidrottstävlingarna i Zürich och där talas det om elitidrottare som är slitna efter en tuff säsong. Och där har vi det. Naturligtvis är det detta jag drabbades av.

Tur att jag till helgen tar steget ner till att vara parkeringsvakt då DM-tävlingarna i orientering avgörs på Hemlingby.


Torsdag 22 september

Att uppleva kloaklukten av en blöt handduk som under två veckor fört en bortglömd tillvaro i min orientringsväska är en sak. Men att upptäcka handdukens belägenhet först då jag sitter på spinningcykeln redo för ett tufft intervalllpass är en helt annan. Då låter man hellre svetten forsa nerför kroppen som fontana di trevi än torkar sig i ansiktet.

Längtar tillbaka till gårdagens spinningpass då jag på grund av glömska fick köpa en ny handduk av Friskis och Svettis. Eller handduk förresten. Snarare tvättlapp. Men den stank i alla fall inte avlopp.


Tisdag 27 september

Två nya gaddar rikare, men nästan 6 000 spänn fattigare. Som bonus fick jag en föreläsning varför det heter bro och inte brygga och anledningen till att min tandläkare inte flyttat till Umeå trots att han vill det. Han skyllde på frun.

Själv kunde jag inte kommentera det hela. Jag hade käften full av sugar, borrar, bomulstussar och som sagt även en bro och en krona. Plötsligt cörstår jag tjusningen i att vara tandläkare. Man kan prata på ordentligt utan att vare sig  bli avbruten eller motsagd.

Hem