november2016

Tisdag 1 november

Ute är det mörkare än i en förseglad kolgruva, kvicksilvret ligger på någon enstaka plusgrad, ett ilsket kallt spöregn slår mot den svarta asfalten som samtidigt äter upp det lilla ljus som stadens neonljus och mitt cykelljus kan uppbåda. Dessutom plågas jag av en lättare förkylning som jag funderar på om eller när den ska bryta ut på allvar.

Helt klart låter han däruppe oss inte att glömma att vi nu tagit steget in i november. Och  jag konstaterar att det sällan är skönare att kliva över tröskeln till mikn lägvenhet, ta av sig ytterkläderna och sjunka ner i soffan i väntan på att kvällens hockeymatch ska dra igång på TV:n.


Torsdag 3 november

Enligt Postnords "spåra paket"-tjänst har min beställda bastuhandduk av någon anledning hamnat på Ica Maxi i Osby. Därför blev jag mäkta förvånad då jag idag skulle hämta ett paket med det beställda kamerabatteriet istället fick paketet med handduken i näven. Var batteriet har tagit vägen återstår att se. Enligt samma "spåra paket"-tjänst har det tydligen varit nere och vänt i Malmö... Nu kan det ju i och för sig varit planerat eftersom den försändelsen lämnades in i småländska Alvesta. Den aktuella posttjänsten kallas ju inte klimatekonomisk för intet.


Söndag 6 november

Egentligen är inte Eva Dahlgren ”my cup of tea”. Eva uttryckte det bäst själv under sin konsert efter låten ”Kom och håll om mig”. – Jag gillar egentligen inte låtar det är tryck i. Men ibland sker det olycksfall i arbetet (och då hade hon alltså tankarna på den låt hon och bandet just rivit av med ordentligt tryck).

För mig är det precis tvärtom. Det ska vara ös och tryck. Oavsett om det handlar om en ballad eller ordentlig dunka dunka.

Men jag kan njuta av en artist även om inte tryck är det som premieras. Och en vacker show. Och detta fanns det i massor i Dahlgrens suggestiva framträdande. Som ett vackert fotografi ungefär… Så många bottnar.


Måndag 7 november

Funderar ni på när novembersnön kommer att vändas till det vanliga julslasket. Nästa tisdag är ett bra tips. Det är nämligen först då jag lyckats få tid för däckbyte. Tills dess får jag helt enkelt lita till Toyotans stabila väghållningsegenskaper. Och förstås det faktum att min bil ändå mestadels står parkerad om man undantar den traditionella shoppingrundan till Maxi på lördagarna.


Tisdag 15 november

Nu är vinterdäcken på. Och jag vill i sammanhanget påminna om mitt inlägg den 7 november. Nu sitter jag bara och väntar på ett jobberbjudande från SMHI. Vet dock inte om jag vill flytta till Norrköping. Ska kanske istället starta eget som orakel.Hem