November2015

Söndag 1 november

Idag är det 1 november, första snön borde vara i antågande och vinterdäcken borde vara monterade. I stället är det 12 plusgrader, jag har på mig t-shirt under löprundan (och jag fryser inte) och jag har inte ens beställt tid för däckbyte.

Så det må vara klimatförändringarna eller kanske en ren slump. Men så länge hösten är på det här humöret har jag inget emot den. Tvärtom.


Torsdag 12 november

Efter nio år, två månader och 14 dagar - nu har jag äntligen hittat till Gävle Teater. Detta trots att jag de första knappa ett och ett halvt år som Gävlebo bodde bara ett par hundra meter ffrån teatern. Men som sagt ikväll var det dags. Dock krävdes det lite västerbottnisk kvalitetshumor för att jag skulle ta mig innanför de vackra porterna. Halva delen av humorgruppen Klungan fabulerade (och faktiskt dansade) runt sin bok "Med häst genom Västerbotten". Att det sedan började med berättelsen om Sikeåbon Natans fantastisk kropp gjorde inte det hela sämre. Och inte heller det faktum att i inträdet ingick ett exemplar av boken.
Hem