November2013

Fredag 1 november

Dagens fråga: Vem tusan har stulit min varningstriangel???  Svar: Naturligtvis ingen. Så nu äger jag två stycken. Och Toyotan gick naturligtvis genom besiktningen utan anmärkning.

Självklart är det sånt som ska kollas i tid. Jag vet ju att varningstriangeln är det första som besiktningsmannen brukar titta efter. Men på något sätt hade behovet av denna kontroll fallit mig ur minnet. Jag visste ju att den alltid ligger i bakluckan. Men när jag ”tack vare att tid finns” gjorde en snabbkoll var triangeln försvunnen. Och inte låg den heller tillsammans med reservdäcket. Så min slutsats var – någon måste ha stulit den. Så jag fick ta vägen förbi den närliggande OK-macken och inhandla mackens sista varningstriangel.

Vilket gjorde att Toyotans besiktningsprotokoll blev helt blankt. Det enda påpekande som besiktningsmannen hade var att han upptäckt att det fanns en spik inkörd i höger framdäck. Då fick de senaste månadernas pyspunka en förklaring också. Men den spiken får sitta i till nästa fredag. Då har jag nämligen bokad tid på Vianor för att få på vinterdäcken.

Och hur var det nu med varningstriangeln? Jo, när jag senare på eftermiddagen kom hem tänkte jag göra en sista koll. Hade ju haft nerfällda baksäten, så kanske den hade hamnat där, kanske under något av framsätena? Men nej. Dock gjorde jag en sista koll i bagageluckan och utrymmet för reservdäcket. Och se, där låg den. Vid förra kollen hade jag tydligen drabbats av partiell blibdhet. Troligen orsakad av stress.


Hem