Mars2015

Fredag 6 mars

Det var väl två år sedan jag var på bio senast. Så jag har egentligen ingen koll. Därför var jag idag var jag 15 minuter från att betala för att se 50 shades of grey.Men The Birdman startade en kvart tidigare, så utan att ha en aning om vad den handlade om köpte jag en biljett. Något jag inte ångrar. Även om jag gaktiskt även har lite dålig koll på 50 shades of Grey. Men några små sammanfattningar fick jag mig till livs då böckerna var som mest aktuella. Det har sina sidor att jobba på en kvinnodominerad arbetsplats.


Tisdag 17 mars

Cykeln är servad. Den spruckna sadeln har ersatts med en ny och den framhjulsbroms som har varit oanvändbar hela vintern är nu åter i full funktion. Så nu kan det bli vår på riktigt. Att SMHI då börjar yra om snöfall måste vara ett misstag.


Tisdag 23 mars

Idag skulle Avensisen ha fått på sommarpjucken om det inte vore så att jag lyckats internetboka en tid hos Vianor som egentligen inte var bokningsbar. Men å andra sidan talar meteorologerna om ymnigt snöfall i morgon, så det var väl lika bra. Hade ju faktiskt tänkt tanken att boka om själv, men det som är så lätt att boka är så besvärligt att av- eller omboka. Och nu fick jag ju dessutom en ny tid näsita vecka. Förhoppningsvis har våren kontrat då...


Söndag 29 mars

Kollar in damhockey-VM och kan konstatera att det hänt en del positivt när det gäller damhockeyns underhållningsvärde de senaste åren. Sverige leder över Schweiz med två mål mot noll inför tredje perioden. Tydligen samma resultat som det var under bronsmatchen mellan dessa lag i Sotji-OS. Då vände Schweiz och till slut plockade hem denna medalj. Vi får väl hoppas att svenskorna lärt sig av detta. Men jag har dock gjort två stycken lite mer udda observationer under matchen.

1. Sverige har en back som heter Fällman. På hennes rygg står det med stora bokstäver FALLMAN. Vad hände med prickarna? Att en Kanada-producerad TV-sändning har svårt att få med prickarna kan jag motvilligt acceptera, men nog borde Svenska hockeyförbundet ha större förståelse för det svenska språket än så. Tyvärr är detta något av en trend att vi svenskar ber om ursäkt för vårt språk och faller in i en förödande  internationalisering av svenskan. Och argumentet att trycket på tröjorna storleksmässigt omöjliggör ett par prickar faller om man tittar på en av de svenska anfallarnas tröja. Hon heter Küller, och det tyska u:et har det inte varit några problem att få med.

2. Svenskorna åkte på en utvisning på grund av "to many men on ice". Funderar lite lätt om utvisningen berodde på att tränarer Boork plötsligt hoppat ut på isen...


Hem