Mars2011

Onsdag 2 mars

Det här med att förklara vägen kan ha sina sidor. Även fast man vet precis var platsen ligger som den andre frågar om kan det vara svårt att realisera den bilden man har i huvudet till någon vettig information.

På vägen hem från jobbet idag stoppades jag av en yngre kille med träningsoverall och kraftig brytning. Han undrade var fotbollsstadion var. Dit har jag ju varit ett antal gånger, så egentligen var frågan inte så svår. Jag började förklara den väg som jag trodde var närmast, bara för att ganska snabbt fatta att denna beskrivning nog blev i stort sett omöjlig att lägga på minnet. Det lättaste hade ju varit att leda killen ner mot ån och sedan be honom följa denna uppströms. Men jag lurade in honom på snirkliga och allt annat än rätlinjiga gator som till och med jag skulle kunna gå vilse på. Men innan jag fick chans att rätta mitt misstag hade grabben tackat och dragit mot nya äventyr. Och jag tänkte att det troligtvis var något av Gefle IF:s nyförvärv för året. Och när jag väl tänkt den tanken klart kom jag på att jag hört på morgonens lokalnyheter att tydligen Gefle spelade sin första träningsmatch på hemmaplan ikväll. Mot Brage, tror jag. Så om ni läser en rubrik i någon avisa om en fotbollsspelare som mystiskt försvunnit på väg till en träningsmatch så vet ni vem ni ska skylla på… Det hela lär väl sluta med att jag blir portad från Strömvallen detta år.


Måndag 7 mars

Jag ska inte göra så. Det fattade jag redan i fredags. Då, uppfylld av den frihet en fredag eftermiddag ger, bestämde jag mig för att hänga in passerkortet till jobbet och datorkortet till den där dumburken på jobbet, i nyckelskåpet. Jag var då övertygad om att jag när jag på måndagen skulle plocka ned lägenhetsnyckeln skulle se den stora

knippan som innehåller de bägge korten och tänka att den där måste jag ju ha med mig. Hur dum kan man bli? En fråga som blev hyperaktuell när jag idag stod utanför jobbets port och grävde i den jackficka där de bägge passerkorten borde ligga. Bara för att upptäcka att förutom ett gammalt taxikvitto var fickan tom. Som sagt var – hur dum kan man bli…?

Eftersom man nu är en oersättlig kraft på jobbet fick jag låna chefens busskort för att ta mig hem och hämta mina kort. Så en lite lätt joggingtur till Rådhuset, där bussarna avgår från, följde. Bara för att se baken på 12:ans buss, den buss som passar bäst för att ta sig ut till min lägenhet. Att jag viftade och sprang spelade inte någon roll för chauffören. Han (hon?) fortsatte lugnt mot Brynäs – utan mig. Istället fick jag ta buss nummer 1, vilket innebar flera hundra meters extra promenad.

När jag skulle ta mig tillbaka mot stan. Tänkte jag inte ta några risker. Jag struntade i den närmaste hållplatsen (den för linje 12) och började vandra mot den hållplats där alla Brynäslinjer måste passera. Ännu en promenad på en halv kilometer, men det kunde de vara värt. Det första jag mötte var dock en buss nr 12 som drog förbi mot stan. Och några resenärer mellan hållplatserna tog den inte upp.

När jag till slut kommit tillbaks till jobbet kunde jag konstatera att jag tjänade ungefär en kvart på att ta bussen jämfört med att gå. Inte mycket att komma med…


Fredag 25 mars

Vi lever i en tid då diversifiering och förnyelse är ledordet. Gamla älskade förpackningar ska göras om och nya produkter ska in i sortimentet. Inget fel med det egentligen, men

Ibland slår det fel. Vem var det som kom på att vi gör flytande margarin med olivsmak – eller varför inte citronsmak? Och sedan gör vi flaskan förvillande lik originalet.

Och sedan smakar allt man steker oliv – eller citron… Vill jag ha citronsmak på min maträtt köper jag en citron, inte någon speciell flaska flytande margarin.

Ett annat exempel är porter. En mörk öl utan egentlig finess, men passar utmärkt till grytor och annan matlagning med nötkött. Alla recept utgår från en flaskstorlek på 33 cl. Det visar sig nämligen att det är ungefär denna mängd som ger det bästa resultatet. Vad gör då tillverkarna av denna dryck? Jo, byter flaskstorlek till en halvlitersbutelj. I och för sig räcker det ju då till lite öl till maten, men ärligt talat finns det godare mörk öl.


Lördag 26 mars

Släckt var det här. Earth hour gör att mörkret lägrar sig över min lägenhet. Detta i sin tur gör att dagens inlägg blir väldigt kort. Det är så in i bombens svårt att hitta rätt tangent.


Måndag 28 mars

Nu har jag bestämt mig. I morgon åker cykeln fram för säsongen. Nu får det helt enkelt vara vår. För tusan. Allsvenska i fotboll har ju premiär i helgen, det är bara en månad kvar till hockey-VM och dessutom fick vi ju sommartid i helgen. Dessutom var det ju vårdagjämning förra helgen. Så strunta i att det är åtskilliga minusgrader under natten. Våren är här. För nu tar Nilsson fram cykeln.


Hem