Maj2015

Lördag 2 maj

Ett tecken på att våren nu är här på allvar är att parkeringen utanför K-Rauta är fullbelagd. Nu ska vårfixas minsann...

Kan ju vara skönt att se, nu när snålblåsten och regntunga skyar får mig att mer tänka på höst än vår. Igår lovade dock den norska väderlekstjänsten YR upp mot 20 grader nästa helg. Ett löfte de dock idag tog tillbaka snabbare än en heltidspolitiker veckan efter en valseger.


Lördag 9 maj

Dagens ett med naturen. Under en orienteringsrunda i skogarna efter Mårtsbovägen genomförde jag en chickenrace med en citronfjäril. På något sätt lyckades fjärilen hitta av min vänstra skjortärm och fortsatte efter denna tunnel upp till armbågstrakten där det tog stopp.

En teori jag har är att fjärilen helt enkelt ville förklara att jag var på väg åt fel håll. Men jag var inte tillräckligt intelligent att förstå piken.

Det krävdes hur som helst åtskilligt försiktigt skakande från min sida för att våra vägar åter skulle skiljas.


Onsdag 20 maj

Årets första orientering på tid och jag visarupp något form av rekord i förvirrat beteende. Frågan är hur många stigar finns det egentligen i Hemlingbyskogen? Och höjder. Som innehåller sänkor. Lite glädjande är det dock att löpning verkar vara den perfekta medicinen mot mitt ömmande knä. Att sedan jag lyckades fixa ytterligare ett fult sår få det tidigare ömmande knät mötte en av Hemlingbyskogens alla vassa stenar är en helt annan sak.


Lördag 23 maj

Man kan inte beskylla trafikpolisen i Gävle för att ha fantasi. Lördagar mellan nio och tio finns de utanför Maxi. För andra lördagen i rad ansåg de dessutom att jag borde blåsa.Att polisen står just på denna plats en lördagförmiddag är en dåligt bevarad hemlighet i Gävle. Jag minns att till och med att fiskhandlaren utanför ICA Kvantum skyllde en vikande försäljning på¨att Gävleborna inte vågade ta bilen på lördagsförmiddagen på grund av att de visste att polisen stod utanför Maxi denna tiod. Att fiskhandlaren stod utanför ett helt annat köpcenter verkade han inte riktigt reflektera över. Kunde ju annars tänka sig att de lite påstrukna skulle välja Kvantum i stället för Maxi. Men å andra sidan lider ju Kvantumområdet av total avsaknad av Systembolag.

Att jag nu fått blåsa två gånger på en vecka är anmärkningsvärt med tanke på att tiden mellan dagen då jag fick mitt körkort och min första "blåsning" var dryga 11 år.


Hem