juni2015

Lördag 1 juni

För 11000 år sedan blev kanske urtidsmänniskan förbannad över att en mammut gick bärsärkargång i någon mysig boendegrotta. Vid tiden för Jesu födelse ser k´jag framför mig att man svor över det här påbudet att behöva skatrtskriva sig. 1632 förbannade Gustaf II Adolf dimman och i tiden för första världskriget sänktes folks humör av Spanska sjukan.

Visst kan både vädret, bråkiga djur och smärre krämpor fortfarande väcka viss irritation hos mig. Men ska man få mig riktigt förbannad ska man se till att något form av datastrul drabbar mig. För närvarande morrar jag över att Swedbanks internetbank plötsligt lagt ner. Precis då jag skulle stämma av värdet på mina aktier. I-landsproblem? Ja, säkert. Men detta ska förbanne mig fungera, var är världen annars på väg...? Det är ju faktiskt 46 år sedan vi satte folk på månen. Att sedan min router plötsligt lägger ner korta stunder gör mig ju inte gladare. Så det är väl lika bra att spara ner denna text nu, innan hela internet rasar ihop. Och jag passeras tillbaka till grottstadiet.


Tisdag 16 juni

En naturupplevelse utöver det vanliga. En havsörn (eller nåt) glider majestätiskt fram på några hundra meters höjd. Plötsligt dyker ett gäng måsar upp och gör utfall mot örnen. Och från min utsiktspunkt ser det till och med ut som om den modigaste av måsarna lyckas få in ett par rejäla träffar på örnens akterdel. Kaxiga jävlar, kan tyckas, men vad gör väl inte en förälder för sina barn (jag förutsätter att det är dessa som måsarna ville skydda). Dessutom är det frågan vad örnen egentligen kunde gjort med de attackerande måsarna. Tror att en havsörn inte riktigt är anpassad för luftstrider.

Örnen är nu borta, men måsarna lär finnas kvar i närheten.


Lördag 27 juni

Har tydligen en granne som snöat in på lite råtechno. Och jag svär på att det  disharmoniska oljudet ett tag hade inslag av en vuvuzela. Kanske dags att kontra med lite Ebba Grön eller nåt? Dreabbades nämligen av samma fenomen under min tid i Laholm i slutet av 1990-talet. Och då visade det sig att progg var en alldeles utmärkt medicin.


Måndag 29 juni

En kombination mellan en frontalkollision med något knottliknande och en Nilsson i behov av middag gör att hostattackerna avlöser varandra. Men jag borde vara lättad. Det gick sämre för knotten...


Hem