Juni2013

Tisdag 4 juni

I söndags fick jag ge mig ut på böljan den blå för att lyckas få lite svalka från en värme modell högsommar. Idag höll jag på att förfrysa fingrarna när jag cyklade hem från jobbet. Man kan inte säga annat än att vädret är växlande. Nu har jag bara en önskan – att regnet (och gärna kylan) håller sig borta den 15 juni. Då ska ett halvt sekels irrgångar firas. Och med anledning av detta är det idag officiell start på min födelsedagssajt.


Fredag 7 juni

Natten till igår hände plötsligt något. Vad vet jag inte, men det bryr jag mig inte om. Det var i alla fall klart positivt.

Jag har under de senaste dagarna spännande spanat på långtidsprognosen från YR, Norges svar på SMHI. Oroligt har jag kollat in utsikterna för nästa helg, och Den Stora Festen. Ibland flera gånger om dan. Att tränga in 40 personer i min tvåa på 58,5 kvadrat kändes något jobbigt. Ändå skulle det troligen varit tvunget med lite hotande spöregn.

Och sanningen att säga har inte utsikterna sett så där hoppingivande ut. Bitvis regn, mest mulet och kanske lite sol däremellan. I bästa fall. Men plötsligt igår, hade norrmännen ändrat sig. Nu var det möjligtvis lite mulet och i och för sig även lite kallt på förmiddagen, men sedan skulle solen komma fram och temperaturen förväntades ligga på runt 20, även under kvällen. Och nästa titt visar till och med på ännu bättre väder.

Tycker vi kunde stoppa där. För nu börjar det vända igen. Fortfarande bra. Men hot om några regnstänk (0,3 mm) mellan 8 och 14. Så nu är det fråga om jag vågar titta på utsikterna igen. Kanske dags att gå över till SMHI?


Måndag 17 juni

Idag var man då tillbaka på jobbet efter Den Stora Festen. En lyckad tillställning må jag säga. På flera fronter.

Vädret – regnigt dagarna innan. Kanonsommarväder under kvällen följdes av en skön sommarnatt som lockade mig ut på cykel vid halv tre-tiden. Vid fyra var jag i säng och en timme senare började det regna.

Gästerna – glada, festsugna och generösa. Och min farhåga om att det skulle bli en uppdelad fest, alltså skattefolk för sig, de gamla polarna för sig och familjemedlemmarna för sig kom verkligen på skam. Här blev det istället en härlig mix.

Mitt humör – toppen. En fördel med att vara värd är att man egentligen inte hinner dricka så mycket. Utan att för den skull torka ut. Resultatet blir en härlig salongsberusning som håller länge.

Mat och dryck – Eva och Carina Catering hade verkligen fått till det med sin Lilla Buffé. Mina systrar fixade serveringen galant. Och den öppna baren visade sig vara uppskattad. Kanske kunde det funnits några öl till, men vem hade kunnat ana att sommarvärmen skulle slå till på ett sådant sätt. Men till och med bananlikören tog nästan slut. Att sedan sprit- och vinförrådet fylldes på med lite kvalitet tack vara de presenter jag fick var en stor bonus. De och övriga presenter syns på bilden till höger.


Torsdag 20 juni

Om man säger så här - att åka in mot Stockholm dagen före midsommar är lite som att sitta på den där ej så fancy puben och blicka in genom fönstren till innestället. Man känner sig lite ensam, men samtidigt är man glad att man slipper trängas.

Men å andra sidan fick jag trängas lite mer senare på min färd. Först blev jag trängd ut i fel fil, så att jag tvingades ta en sväng ut på Kungsholmen. Och när jag med GPS-ens hjälp försökte ta mig upp på rätt spår igen höll jag på att hamna i Gamla Stan och på grund av en skön sommarkväll, massvis med trafikarbeten och en något förvirrad förare (skyller på GPS-en) fick kryssa mellan salongsberusade kvällsvandrare. Medan jag tappade bara kanske sex minuter på min omväg och jag fick ju ser en del av Stockholm som jag tidigare inte så ofta sett från mitt bilfönster.


Lördag 22 juni

Nu har jag publicerat frågor, svar och resultatlista från P-Årienteringen på min 50-årsfest förra lördagen. Dessa hittar ni på min partyavdelning (klicka länken).


Onsdag 26 juni

Nu har den kommit - min beställda mediabänk från Lindholms. En leveranstid på en och en halv månad, inkluderat ett påminnelsebesök, är väl inte så farligt - eller? Nu återstår bara att försöka avsätta tid för att hämta ut, betala och montera ihop möbeln. För att inte tala om att frakta bort den gamla stereobänken. För detta behövs ju till och med någon form av större fordon eller släpvagn.


Lördag 29 juni

Bilens lastutrymme var som skräddarsytt för kartongerna med den nyinköpta mediamöbeln. Men när den väl var på plats gick den inte att lyfta ur. Så uppackningen fick ske så att säga bilburet. Fördelen med detta var att all papp och frigolit kunde bli kvar i bilens bagageutrymme i väntan på vidare transport till Återvinningsstationen. Mer om detta senare.

Sedan var det dags för montering. Brukar inte vara min starkaste sida. Men efter några svettframkallande timmar blev mediamöbeln monterad och placerad under bildgalleriet. Dessutom hade det ställts ett stycke TV, ett stycke krus samt ett stycke större svagdricksflaska på den. Monteringen hade dessutom nästan gått helt utan missöden, förutom lite förvirring som rörde de två lådorna. Det enda som oroade var att jag faktiskt fick tre skruvar över. Men efter koll med ritning och rådbråkande av mitt minneskort kom jag fram till att alla skruvar regelmässigt var ditsatta. Leverantören verkade helt enkelt ha skickat tre skruvar extra. Det ni IKEA. Nu återstod bara att fundera över vad jag skulle göra med den gamla stereobänken. Tog lite emot att slänga den... Men efter ett stunds funderande och ett nyktert konstaterande att denna skulle jag inte kunna rubba ensam kom jag fram till att det smidigaste var att montera ner den och köra den till Återvinningen. Och eftersom den började visa vissa trötthetstecken så väl i lack som i trävirke kändes det som ett ganska klokt beslut. Så idag (monteringen skedde i går) samlade jag ihop lite skrot och tillsammans med den nedmonterade möbeln och tidigare nämnda papp och frigolit fraktades det nu mot den sista vilan.

Vad jag snabbt kunde konstatera var att en tur till Återvinningsstationen numer kräver ett ganska stort mått av planering. Idag fick jag åka upp för infarten inte mindre än tre gånger för att bli av med att skrot. Detta berodde på att

1. De har byggt om - igen. Eller rättare sagt nu verkar ombyggnationerna vara färdiga.

2. Elektriska prylar har fått en egen avdelning - som inleder tour de återvinning. Inte smart då att ha lagt den trasiga radion underst.

3. Tomma färgpatroner från laserskrivare ska tydligen gå som brännbart - inte farligt avfall.

Men nu är jag i alla fall ganska nöjd. På något sätt blev vardagsrummet något större med den nya möbeln.


Hem