Januari2015

Måndag 5 januari

City-Gross räddade min middag. Att svensk fläskfilé ska vara så svår att hitta. Eller rättare sagt att det ska vara så svårt för handlarna (och med detta menar jag inköparen på ICA Maxi) att förstå att det är svensk fläskfilé som gäller.

I ICA Maxis köttdisk fanns bara grå dansk variant. Och riktigt många danska filéer dessutom. Och detta är inte första gången jag upptäckt denna snedfördelning Konstigt nog verkar det enbart vara just fläskfiléerna som Maxi tycker ska vara danska. För när det gäller övrigt kött är det övervägande svansk vara som saluförs. Jag till och med funderade på om jag skulle ersätta fläskfilén med fläskytterfilé, men beslöt att testa charkdisken på närliggande City-Gross i stället.

Och där fick jag faktiskt napp. Men när jag lämnade butiken var deras hylla med svensk fläskfilé lika tom som på ICA Maxi. Om man då undantar en storförpackning som låg kvar och väntade på en lycklig köpare.


Måndag 12 januari

Först kom inget, sen kom inget, sen litregrann som under en tokvarm nyårshelg bara försvann. Men i lördags kom plötsligt precis allt. Det fixade Egon. Och nu verkar han där uppe kommit på hur man gör. Så vi kan nog se fram emot en vit vinter under de närmsta månaderna. Och i år kanske mina skidor kommer längre än mitt köksbord.


Onsdag 21 januari

Det är nog så här det känns att vara chef. Mötena överlappar varandra, ingenting produktivt blir gjort och allt för sent upptäcker man att man inte kommer att hinna till det bokade spinningpasset. Och jag känner att det var nog inget liv för mig.

Förhoppningsvis blir det lite mer jobb i morgon.


Lördag 24 januari

Säsongens första skidtur avklarad. Bra fäste, minimalt glid och ett svanhopp. Men Gavlehovs 2,5:a får räcka. Snöfall och nollgradigt är värsta tänkbara före för tejpade skidor. Belöningen blev en stukad hand, antagligen lite träningsvärk och en övertygelse om att inför nästa skidtur ska jag kolla väderleksprognosen en extra gång.


Hem


Snöbil i januari
Sn