december2015

Söndag 6 december

Ibland går tiden extra fort. Som det senaste veckorna. Plötsligt upptäcker jag att det faktiskt står 6 december i almanackan. Och jag har fortfarande inte gjort de saker ett månadsskifte brukar föra med sig. Nämligen att stämma av min ekonomiska situation (vad är nu Billerud-aktien värd) och uppdatera min hemsida med månadens citat. Och även om det känns som att det finns en del övrigt att mixtra med denna söndag, så har jag tagit beslutet att nu är det dags.

Jag skyller det missade månadsskiftet på vädret. För ute verkar Kung Bore ha sjukskrivit sig, funderar på om han har gått in i väggen. Idag faller det ett tungt regn över Gävle, kvicksilvret nafsar i bakhasorna på 10 graders-sträcket (Ibland passeras även detta sträck lite retsamt, ungefär som Northug som kollar in flåset på löparen framför). Och till skillnad från andra delar av landet har vi gävlebor överhuvudtaget inte sett någon snö denna säsong, om man undantar den där dagen jag bytte till vinterdäck, då det faktiskt nästan blev vitt på marken.

Men idag är det ju trots allt andra advent, min balkong är pimpad med färgade lampor och jag sliter med att lyckas få på ett vinterdäck på cykeln. Så kanske närmar vi oss juletid trots allt, även om den just nu verkar bli mer grön än vit.


Måndag 14 december

Julklapparna inslagna, julkorten skickade, säsongens första flaska julglögg nästan uppdrucken och till och med åtskilliga minusgrader ute. Nu saknas väl bara julledigheten. Och möjligen lite julsnö. Men rapporterna säger att sådan lär finnas i trakterna runt Funäsdalen, där årets jul kommer att firas. Och ledigt har jag ju i mellandagarna.
Hem