December2014

Måndag 1 december

Ledsnade ordentligt idag. Med ett par knapptryckningar på datorn hade jag beställt en ny router. Nu är det bara att hoppas på att det är routerns fel att jag den senaste veckan ibland tvingats surfa via mobiltelefonen istället för det 100 mb bredband som jag betalar för.


Onsdag 3 december

Ny router installerad - nu väntar vi bara på att en ny regering blir installerad. Routern verkar fungera utmärkt - hur det blir med regeringen återstår ju att se. Men jag är optimist. En ny valrörelse med ny moderatledare kan nog göra att de värsta låsningarna på Alliansens sida löses upp. Samtidigt som Löfven säger tack och hej till vänstern. Och SD återbördas till att vara ett marginaliserat parti. Alternativt får vi väl leva med en herrans röra som riskerar att föra landet i ilfart mot en grekisk nivå.


Torsdag 4 december

Den skönaste stunden under spinningpasset är när jag efteråt sitter i omklädningsrummet, lägger handduken på golvet, plockar av sig skor och strumpor och sätter de bara fossingarna på tygstycket på golvet. Torkar av den sista fotsvetten, ger kanske samtidigt mig själv lite fotmassage. Han visste vad han talade om, geniet Povel Ramel, då han skaldade "Ta av dig skorna". Undrar om han sysslade med spinning någongång? Var spinning överhuvudtaget uppfunnit under hans krafts dagar?


Måndag 15 december

I en vecka har min mejl legat nere. Om det berodde på att jag lämnade min mejl obevakad under närmare tre dygn vet jag inte, men det ena av mina mejlkonton påstod hela tiden att mejlkontot  var fullt. Trots ett samtal (en halvtimmes kö) och ett mejl till Gavlenets support har mejlprogrammet påstått att systemet försökt (!) skicka ett meddelande om att mejllådan var full. Och trots att jag följt uppmaningarna att byta lösenord (telefonsamtalet) och tömma inkorgen (emejlet) har problemet kvarstått. Till igår 22,12. Då lossnade det hela som en ispropp i Torneälven. Drygt 150 mejl på fem minuter.Vad behöver man en support till när det räcker med att jag bar blir så där lagom förbannad. Och dessutom har ett mejlkonto som är en hejare på självläkning.


Onsdag 17 december

Man talar om sociala dörröppnare. Min T-shirt med den självklara påskriften "Älska Björklöven" tillhör här eliten. När jag idag pustade ut efter ett intervallpass spinning träffade jag en man från Åkullsjön (för ni som inte har så mycket koll kan jag berätta att denna by ligger ungefär 2,5 mil fån min barndoms by). Så det blev lite snack om gamla tider - och Björklöven förstås.

Det har hänt förr att denna t-shirt (eller i alla fall en t-shirt med liknande tryck, jag har tre stycken) gjort att folk inlett ett samtal med mig på de mest oväntade ställen. Och då tänker jag inte på min diskussion i samma friskis svettislokal med en av spinningledarna. Han dalmas med hjärtat i Leksand och jag mede hjärtat i en lövhög. Han gladde sig över att Leksand höll på att kvala upp till elitserien, jag gladde mig över att Löven höll på att kvala sig tillbaka till hockeyallsvenskan. Olika världar, samma känsla. Någon vecka senare var vi bägge väldigt lyckliga.

Nej, jag tänkte mera på den heta sommarförmiddagen då jag hade slagit mig ner i marinan i Stavsnäs i väntan på min syster med familj som skulle komma in med segelbåten för ett fordonsbyte. Jag skulle få  ratta en större segelbåt, medan syrran och en av systersönerna skulle ta min Toyota till Trångsund. En 08:a dök då upp och försökte sig på lite psykningar (detta var när Löven harvade i ettan). Men sådant biter inte på en Löven-fans. Jag replikeraade något typ att i nöden prövas vännen och att medgångssupportrar bara är otrogna glassare.

Det finns dock en annan klädespersedel som kan tävla med denna t-shirt som dörröppnare, nämligen en hatt av någon modell. Dock brukar det då oftast vara så att omgivningen vilja att tala med mig är proportionell mot deras promillehalt.


Lördag 20 december

Samtliga julklappar inköpte på under en timme. Då hann jag ändå med en lussekatt och en cappuccino också.Knepet. Välj ut en eller två affärer som passar de flesta och fundera inte så mycket över vad folk vill ha och ännu mindre över vad de behöver. Tänk mer på dina egna behov. Nämligen att få det överstökat så fort som möjligt.


Hem