December 2016

Torsdag 1 december

Om man kommer in på Friskis så där tio över fyra på eftermiddagen och utbrister i ett glatt (nåja) god morgon till killen i receptionen vet man att man är i behov av en lugn helg. Bara en dag kvar nu.

Har ägnat dagen åt att bevista Tholin och Larssons årliga skatteträff. Allt för lite moms för min smak. När de drog igenom de eventuellt kommande nya skattereglerna för ägare av fåmansbolag hade jag svårt att hålla mig vaken. Vilket ju i och för sig skulle förklara mitt utrop på Friskis och Svettis en dryg timma senare.


Tisdag 13 december

För er matematiknördar runt om i stugorna bjuds härmed på dagens ekvation.

Snö + nattkyla + plusgrader +regn = snorhalt

Cykelns dubbdäck fick verkligen jobba. Men farligast var det nog när jag steg av cykelskrället. Sandningen på trottoaren utanför Hillmanskroken 6 var obefintlig.


Fredag 16 december

Om ens tandläkare uppmanar en att äta mycket kola - är det bra eller dåligt...? Något jag frågar mig efter onsdagens extrainsatta besök hos Folktandvården.

Egentligen började det för ett par veckor sedan. Den tidigare insatta bron som ersatte en av mina hörntänder i överkäken hade förklarats undermålig av en enhällig tandläkarkår. Det beslutades att den skulle bytas ut som en reklamation. Alltså det skulle inte kosta mig ett öre, bara en del tid och viss smärta.

Nåväl, min tandläkare var mån om att det denna gång skulle bli perfekt. Så istället för att direkt sätta dit bron permanent så beslutade han att bara göra en provisorisk fastsättning.

Under de kommande veckorna tuggade jag och testade bron ordentligt. Och tro´t eller ej. Den verkade sitta bra. Men det var innan förra fredagens julfest. Vid julklappsbytet fick den latinske polaren W någon form av kolapåse. Och då skulle det naturligtvis bjudas. Jag ryckte åt mig en kola och lät det väl smaka. Den var mycket god. Men snart kände jag att något hände i överkäken. Men jag tänkte inte mer på det- Ja, så lite tänkte jag på det att jag någon halvtimme senare tackade ja till ännu en kola. Och den hann inte bearbetas länge förrän bron lossnade totalt och det var bara rena försynen att jag inte svalde den hel. Med tanke på att en bro kostar några tusen så var jag ganska tacksam för att jag lyckades avstyra denna katastrof.

Hur som helst efter att bron fick följa med på en krogsväng så placerades den på en assiett i ett av köksskåpen. Någon tandfé kom dock inte och på onsdag lyckades min tandläkare klämma in mig på en ledig tid (en kvart skulle jag få). Väl där så beslöt tandläkaren dock att nu sätter vi fast eländet permanent. Bara han hade rengjort den från all överbliven kola.

Och det var efter väl utfört arbete som den överraskande uppmaningen att äta mycket kola kom. Visst den första timmen hade jag ätförbud och det första dygnet skulle jag ta det lite lugnt. Men sen….

Tanken var tydligen att jag skulle testa bron maximalt. Det var bättre att den lossnade om någon vecka än att den skulle ge upp om nåt år, ansåg han. Jag hoppas dock att den ska sitta längre än så. Och att jag inte ska behöva besöka tandläkaren igen förrän jag  har nästa ordinarie kontroll i maj 2018.

För oavsett hur trevlig jag tycker att min tandläkare är så börjar jag bli ganska less på dessa ideliga promenader till Folktandvården Slottstorget.

Hem