Augusti2015

Semesterblogg 2015 (18 juli - 8 augusti)


Söndag 9 augusti

Precis som ifjol ägnades den 9 augusti till åt att förflytta mig från farmen i Västerbotten till bostadsrätten i Gävle. Och precis som då var det lite höstlikt väder. Solen hade lite svårt att jaga väck molnen. Men jag har inget minne av att jag ifjol fick krypa fram efter E4 söder om Tönnebro. Under kanske en mil hade jag idag en medelhastighet på kanske tio knyck. Och allt jag kunde göra var att sitrtra och svcära över de stressade idioterna  som direkt det blev två körfält på två plus ett-vägen kastade sig ut i omkörningsfältet för ett vinna några meter. Problemet var nämligen att alla dessa sedan måste in i det andra körfältet igen när det plötsligt bara blev ett körfält igen. Ett stopp var då oundvikligt.

Detta är inget nytt probleem. Det har faktiskt hänt att man stängt av omkörningsfältet på vissa sträckor, framför allt då vid påsk och midsommar då stockholmarna var på väg norrut, alternativt på väg hem. Men det var inte fallet idag, och strax före Hagsta lättade det plötsligt och jag kunde fortsätta min färd mot Brynäs. Så nu sitter jag här och inväntar morgondagen- Semestern är över för denna gång.


Söndag 16 augusti

12 kontroller plockade, nästen sex km fågelvägen, den optimala löpsträckan säkert ytterligare några hundra meter och den sträcka jag har sprungit, lufsat, gått och krupit finns det inga uppgifter om (inga laddade batterier i GPS-klockan). Men oavsett detta så tycker jag faktiskt att jag kan vara lite stolt. Ett bra sätt att avsluta den första veckan efter semestern.


Fredag 28 augusti

Internationellt på torget idag. Jag köpte lite bakverk från Italien, provade en känguruburgare från Australien (dock utan Foster, den svenska alkohollagstiftningen godkände bara Sprite) samt olivolja - även denna italiensk. Men för att sedan balansdera upp det hela fick jag tag på lite svenska hallon som jag sedan väl hemma på Brynäs sköljde ned med lite holländsk Apricot Brandy. Och visst - jag hann med lite american coffee innan midnatt.


Hem