april2006

Umeå måndag 17 april 2006


Enligt en undersökning ska majoriteten av oss svenskar fira påsk för att hälsa våren välkommen. Med andra ord så har vi inte haft någon påsk i år, och att det råkar vara en röd dag denna måndag är enbart ett tryckfel som beror på ett teknikhaveri hos almanacktillverkarna. Och detta även om vissa meteorologer stationerade söderut faktiskt talat om sol och vårvärme. Utanför mitt fönster regerar fortfarande en blandning av januarisnö och oktoberdis. Och den nästan tomma påse med grillbricketter som kämpar mot snödrivorna ute på min uteplats är det enda som påminner om att det faktiskt bara är knappa två månader kvar till mitt årliga soliga grillparty.

 


Men varför klaga. Vad är väl en liten snöstorm egentligen mot en rejäl sandstorm? Fråga Pekingborna. I morse vaknade de av att tonvis med sand drog in över staden. Tydligen lär sanden ha kommit från ökenområden i Mongoliet. Så nu måste de som tränar för OS 2008 tydligen lägga till sandträning på programmet. Och det gäller inte enbart de som spelar beachvolleyboll.

 

Vintrigt är det förresten också på kvällstidningarnas nyhetssajter. Här handlar det om hockey, eller mer om frågan vad man får säga och inte säga. Får man kalla en måldomare för ”jävla tattare”? Detta tycker i alla fall inte en smålänning som polisanmält Färjestads Per Ledin för hets mot folkgrupp, sedan denna i direktsändning ilsknat till över en puck som bestämde sig att stanna precis innan den passerade motståndarlagets mållinje. Ledin var själv övertygad över att hela pucken var inne, han hade ju sett detta på en av TV4:as monitorer (cirka 26 tum) som var placerad på snedden, så där en fem meter från Ledin. Själv skulle jag ha svårt att överhuvudtaget upptäcka pucken på det avståndet, men det är ju en sak mellan mig och min ej existerande optiker.


Hem