Oktober2014

Fredag 3 oktober

När jag kom in på Centralstationen blev jag ordentligt förvånad. Vad var detta? Fredagsmys på centralstation? Och tydligen hittade de inte stearinljusen. Det var nänligen helt nersläckt i vänthallen. I en av butikerna som var på väg att stänga rörde sig en ur personalen med en pannlampa. Stöldskyddet bestående av ett galler måste ju sättas upp.Helt strömlöst var det dock inte. För av någon anledning fungerade skärmarna som berättade om avgående och ankommande tåg.

Bland annat berättade en av dessa skärmar att mitt tåg skulle gå från spår 5. Och tåget skulle tydligen vara cirka tio minuter sen. Ironiskt nog på grund av några stulna kopparledningar någonstans åt Enköpingshållet.

Väl ute på perrongen syntes neonljuset vid Centralstationens entré åter tändas. Och snart även lyset inne i vänthallen. Men innan jag steg på mitt tåg cirka 20 minuter senare hade ljuset försvunnit - och kommit tillbaka - ytterligare två gånger. Kanske Banverkets tama försök till att ordna disko. Men nästa fredag får de väl speeda upp stroboskobblinkningarna något... 


Måndag 6 oktober

Att sitta lugnt tillbakalutad på sin kontorsstol är faligare än man tror. Det visade sig idag då jag sträckte ut mig i en vilsam pose då jag tog tag i ett jobbigt momsproblem. Plötsligt small det till i det vänmstra knä. Smärtan var obeskrivloig och jag kunde knappt ta mig ut till fikarummet för en kopp kaffe.

Och dettta hände alltså då vjag satt ner och egentligen inte gjorde mycket mer än la mkina ben i kors. Möjligtvis tryckte det högra benet det vänstra en aning åt höger, men det var absolut inget större våld. Snarare tvärtom. Men något gick sönder. Ett knä som uitan problem under helgen hade stått ut med att frakta mig joggandes en halvmil per dag klarade nu alltså inte av ens ett par korslagda ben. Som sagt, att sitta tillbakalutad är farligt, mycket farligt.

Så nu sitter jag här med ett ömmande knä och funderar på om det inte är dags att halta i säng.


Söndag 12 oktober

Igår, filmen Kon-tiki med blanda annat Gustaf Skarsgård i rollen som den svenske etnografen Bengt Danielsson och idag zappade jag in på Animal Planet som visade två program om Charles Darwin och Galapagosöarna. Så helgen har verkligen inneburit fokus på paradiset i Stilla Havet. Även om kanske ett stormigt väder mitt på öppna havet eller den mobbingliknande behandlingen som finns mellan Sulornas två barn kanske inte känns så partadislik.


Måndag 13 oktober

Det är väl numera mer att betrakta som sedvänja - Alltså att plötsligt upptäcka en mulen höstdag att man för första gången för säsongen måste tända cykellyset. För att bara någon sekund senare upptäcka att batterierna till lyset är totalt slut. Det mest förvånande idag var att faktiskt baklysets batterier verkade vara i toppform.


Söndag 19 oktober

Nog för att jag misstänkt att min musiksmak är lite dammig, men att det skulle damma så förj-igt när jag gick igenom min CD-samling var en liten chock... Men som den moderna man har jag snart tillverkat en spellista på Spotify med favoriter från förr - och i många fall favoriter som håller.


Hem