Maj22

Torsdag 4 maj

Har haft bilen på verkstad efter den fadäs som skedde under min inflyttning på Åkervägen. Jag tänker på då min unga granne backade in i min (i och för sig felparkerade, blev jag på det klara över senare) bil.

Bilen lämnades in tisdagen efter påsk och eftersom jag inte var vållande så fick jag möjlighet att ratta en hyrbil under Aurisens inläggning. Och vem tackar nej till möjligheten att provköra en Toyota Corolla hybrid nästan gratis. Min enda kostnad skulle vara en tredjedel av kilometeravgiften.


Nu använder jag ju inte bilen så värst frekvent i vanliga fall heller, så två resor till Maxi och en visit i naturreservatet Kont hann jag med under de tio dagar jag hade tillgång till hyrbilen. Kanske sammanlagt sex mil. Därför blev jag ordentligt förvånad då jag i går fick en räkning på över 3000 kronor.


Min första tanke var att de trots allt debiterat mig för tio dygnshyror. Men då jag studerade fakturan lite närmare så upptäckte jag att de faktiskt dragit bort dryga sjutusen som min motparts försäkringsbolag skulle stå för.


Det föranledde ännu mer noggranna studier av fakturan. Och då upptäckte jag att jag tydligen, i alla fall enligt räkningen, hade kört över 300 mil under dessa dagar. En sträcka som jag nästan har svårt att klara av under ett helt år.


Så idag slog jag en signal till Toyota och de kunde snabbt konstatera att något tydligen blivit fel. Jag är chockad…


Fredag 5 maj

Jag har blivit med cykel.


Efter att min cykel under någon av mina sista dagar i Gävle blivit stulen har jag varit utan cykel, om man inte räknar med det faktum att jag under min tid som boende på Gimonäs hade tillgång till en sjuväxlad hoj med vinterdäck.


Men i morse var vädret så pass vårlikt att jag bestämde mig för att åka förbi cykel- och mopedhandlaren som är beläget i närheten av mitt arbete. Och eftersom jag aldrig varit en vän av alltför mycket velande då det gäller sådana inköp (eller ska sanningen fram så fixar jag velandet innan jag gick in i butiken). Kanske en halvtimme efter mitt intrång i butiken så lämnade jag adressen på en nyinköpt Skeppshult för 9 200 kronor. Egentligen en tusenlapp dyrare än vad jag hade som målbild, men jag är nöjd med inköpet. Nu har jag låst fast cykeln i stuprännan utanför min uteplats och jag tror att jag kommer att hinna med den första provturen ikväll.


Och för den som undrar – den nya fakturan från Toyota var på 97 kronor. Trots att jag tydligen kört nästan tio mil.