Maj21

Måndag 3 maj

Idag påbörjade vaccineringen för oss under 60 bast. I alla fall i några få län. Men tyvärr inte i Gävleborg. För nu längtar jag verkligen efter att det kommer i rullning. Fick idag en vansinnig längtan till att slå sig ner på en restaurang med några kompisar någon öl och nåt smakfullt i matväg. Eller en stilla kaffe på ett kafé.


Tänker också att motståndet mot att beställa tid på vårdcentralen minskar. För ett antal månader sedan fick jag känningar i baksida lår och det släpper bara inte. Igår var jag och letade kontroller i Österfärnebo. Runt 14 000 steg blev det, vad ska vi tro, närmare en mil kanske. Och jag försökte springa (nåja lufsa) men det blev inte alltför långa sträckor eftersom det stramade i höger lår/höft. Känns ju så där att det inte var flåset som var den trånga sektorn. Och det dessutom med vetskapen om att flåset under detta pandemiår har fått sig en rejäl törn i negativ riktning.


Torsdag 6 maj

Är det konstigt att man längtar bort ibland. Så sjöng Lena Andersson någon gång i mitten på 80-talet.


Jag kom av någon anledning att tänka på denna gamla slagdänga när jag tittade ut genom fönstret på ett regnigt Brynäs samtidigt som jag slänger en blick på termometern. 2,5 plusgrader. Tyckte väl att jag nästan såg lite vitt i nederbörden tidigare under dagen.  


Så det var bara att plocka fram vinterjackan, söka rätt på mössa och handskar och motvilligt ge mig ut i den svenska våren. Det var ju trots att shoppingtorsdag.


Efter besöket på Maxi, en tusenlapp fattigare, slog jag mig ner framför lokal-nyheterna på TV. Länets vaccinsamordnare berättade med andan i halsen att nu hade vaccinbokningen för oss mellan 55 och 60.


Jag hann knappt svälja maten innan jag slängde mig på datorn för att boka. Jag gick in på Region Gävleborgs webbplats och möttes av beskedet att friska människor mellan 18 och 60 inte kunde boka än. Men som gammal journalist sätter jag stor tilltro till uppgifterna i lokalmedia. Så jag klickade på länken gällande vaccinbokning. En gång till möttes jag av meddelande att gruppen 18-60 inte kunde boka tid än. Men jag loggade in med mitt mobila bank-ID, fick svara på ett antal frågor där jag i princip meddelade att jag var frisk, aldrig hade reagerat kraftigt på något vaccin förr och inte hade vaccinerat mig någon gång de senaste sju dagarna. Sedan möttes jag av det besked som jag redan, tack vare lokalnyheterna visste, jag ingick i den grupp som kunde boka tid nu.


Men tiderna var nog på väg att ta slut. Fick tid nästa fredag – och det var enbart denna dag och nästföljande lördag kvar.


Fredag 14 maj 

Vaccinet skulle ju varit gratis – men för mig kostade det 500 spänn. Åkte nämligen på parkeringsböter.

Man kan tycka det är osmakligt för ett parkeringsbolag att slå till mot en parkering där 100 procent av bilarna ägs av folk som just stressat iväg för att bli vaccinerade. Vilket jag också poängterade i det arga mejl jag skickade till Aimo park.


Tydligen tog de detta mejl som en överklagan av p-boten. Nu var kanske inte detta anledningen till mejlet, men de kan gärna få jobba lite…


Lördag 22 maj

På en dryg vecka har jag blivit vaccinerad, beställt konsertbiljetter och till och med en hotellnatt. Ja, jag var ju till och med ut och åt en asiatisk lunch (dessutom med pinnar...). Så kanske finns en ljusnande framtid någonstans runt hörnet. Tyvärr har portvinstån kommit tillbaka. Men i långa loppet kanske den smärtan är att likna med att rycka bort plåstret från en hårig arm.