Maj2018

Tisdag 1 maj

Valborg kom – som vanligt med nordanvinden och det väder som i förra veckan såg så lovande ut, var helt bortblåst, med kalla nordanvindar. En kär (nåja, kanske inte) tradition.

Men då passade Facebook på att påminna mig att det faktiskt inte alltid varit så. Ifjol hade det nämligen varit så pass ljummet att jag för första gången sedan jag flyttade till Gävle tog mig ut till området runt högskolan för att uppleva lite valborgseldande. Och den första maj njöt jag fursteligt nedsjunken i vilstolen på balkongen, troligen lyssnades på någon trevlig bok.

Men detta faktum gjorde mig inte ett dyft gladare då jag i morse blickade ut över innergården där regnet öste ner, samtidigt som temperaturen med viss möda nådde sexgraderssträcket.


Onsdag 2 maj

Här har vi ett företag med tveksam framförhållning. Idag (den 2 maj) fick jag ett nytt OKQ8-kort med beskedet att mitt gamla kort slutar att gälla den 30 april vilket enligt min tideräkning var i förrgår. Dessutom meddelar man att koden till kortet kommer i ett separat brev om ett par dagar vilket inte gör det mycket bättre.

Som tur var är jag inte så där otroligt beroende av OKQ8, eftersom min bil för det mesta tillbringar veckorna stående på parkeringen. Och om inte Brynäs drabbas av några bensintjuvar så drar den inte mycket bränsle då.

Och OKQ8 kan väl göra som alla andra - skylla på Postnord.


Måndag 14 maj

Nytt körkort uthämtat. Nu skulle bara ett nytt pass beställas också så är jag en väldokumenterad medborgare igen

Men passet lär få vänta. Numera är det ju tidsbeställning som gäller hos polisen (i alla fall då pass ska beställas). Och när jag för någon vecka sedan skulle boka in mig så var den tidigaste möjliga tiden den 27 juni. Passade mig dock bättre den 28:e så det fick det bli. Eftersom det gamla passet gick ut den 8 januari (lustigt nog samma dag som mitt nya körkort började gälla) så innebär det att jag kommer att vara utan pass i nästan två månader.

Nu har jag ju inte planerat att lämna landet under denna period, men bara vissheten att jag skulle kunna göra detta skulle känts bra…

Och för den som funderar - nu har jag fått koden till OKQ8-kortet. Tydligen så är definitionen av ett par dagar för OKQ8 12 dagar. Eller som sagt var, kanske ska man skylla på Postnord, brevet med koden från OKQ8 var ju trots allt daterad den 4 maj.


Lördag 26 maj

Den årliga cykelturen till Bönan inträffade tidigt o år. Efter att trampat ackompanjerad av gök, syréndooft och en hel del motvind tog jag nu igen mig på Böna Café. Precis som jag gjort en gång de senaste fem-sex somrarna,

Intressantaste upptäckten var att min känsla är rätt – det går snabbare att cykla från Bönan till Gävle jämfört med tvärtom. Kan ju bero på lite doping med kaffe. Men även att det på något sätt blir färre branta backar på hemvägen. Och just idag kanske jag också hade lite tur med vindriktningen.

Däremot tror jag inte på teorin hemlängtan.


Hem