Juni2017

Lördag 3 juni

Sommaren är här – i alla fall om man tittar i almanackan. Och ska man vara ärlig så är väl vädret inte så dåligt som många ger uttryck för. Det enda problemet är väl att vi får några helger sedan hade högsommarvärme. Vik blev helt enkelt bortskämda.


Och 15 grader och mulet är ju faktiskt ganska bra väder för att orientera. Idag blev det veckans bana på 2,5 km fågelvägen. Att det sedan blev 4 km innan jag kom tillbaka till startpunkten vid spårcentralen är liksom en annan sak.

Så nu tar jag igen mig med ugnsbakad fläsk, potatismos och en sås gjord på gräddfil, rårörda lingon och timjan. Och till det min ungdoms öl-favorit Becks. En bra dag med andra ord.


Söndag 4 juni

Vissa säger att man måste vara tokig. Men de förstår inte tillfredställelse att stampa ner i ett tillsynes bottenlöst träsk och komma levande över på andra sidan. Och som om inte ett lerfullt dike våre någ. Lite sumpskog och blöt myr senare är min orienteringssko täckt med lera, blöt torv och liknande materia. Sånt som folk betalar dyra pengar för att smörjas in med på något lyxigt spa har jag fått gratis. Så visst är orientering en billig sport som har många positiva effekter på hälsan.


Torsdag 8 juni

Optikerbesöket avslutades med en liten momsföreläsning. Undrar om chefen godkänner att jag sätter upp en halvtimme övertid?

Mest förvånande var dock - att oavsett vad jag tycker, känner och trodde mig veta - har min syn knappt försämrats ett dyft sedan förra undersökningen hos Synsam 2008. Så anledningen till att jag snart hämtar ut nya glasögon är enbart att jag vill hänga med i modet (tror mina exakta ord var - jag vill ha ett par som liknar mina gamla så mycket som möjligt). Och sedan är det ju bra att ha två par. När det gäller läsglasögonen har jag ju fem. Ett för varje namn (inkl toaletten) och ett par för jobbet.


Onsdag 14 juni

Dagens fråga: Har jag hällt grogg i GPS:n? För tanten inne i manicken måste vara packad. Hon hade inte en sväng korrekt.

Men när jag kom hem (enligt principen, jag hittar till Hillmanskroken bättre än du) visade det sig att jag tydligen lyckats starta GPS:n i mobilen och (den mycket mer högljudda) tanten där tyckte att det var allt för tidigt på kvällen att vända hem. Hon ville helt enkelt ner på stan.

Själv var jag nöjd efter åtta tagna kontroller och en lätt stukad fot i skogarna bakom Gävle Bro.
Hem