Juli23

Tisdag 4 juli

Idag har min Toyota äntligen fått den årliga tillsyn som jag glömde bort att göra förra året. Enligt det påminnelsemejl jag fick igår skulle servicen påbörjas klockan 13. En tid som även bekräftades av kundmottagaren när jag lämnade in bilen i morse. Därför var det något förvånande då jag 13.08 fick ett merjl från verkstaden om att bilen nu var färdig för avhämtning.


Drygt tretusen kronor för åtta minuters arbete? Men troligare var väl att det berodde på en rask mekaniker som ville smita hem lite tidigare denna regniga dag.


Torsdag 6 juli

Roadtrip – känns som det var ett tag sedan. Trots protesterande bromsar har jag nu lyckars ta mig till Bräcke, där jag hamnade på samma hotell som två finska knuttar körandes chopper (det finns mig veterligt bara ett hotell i Bräcke, så det kanske egentligen inte var så konstigt). Dessutom hann jag med en thailändsk middag och en stor Singha öl, serverad av en herre som jag initialt trodde rymt från ett äldreboende.


Innan jag dök upp i denna jämtska metropol har jag hunnit med ett besök på Olofsfors bruk, utanför Nordmaling (första gången tror jag, möjligtvis har jag ett svagt minne att jag  gjorde ett besök där i jobbet under en praktik på Västerbottningen) samt ett nostalgistopp på Gålsjö Bruk utanför Sollefteå. Där hade jag däremot varit vid flera tillfällen när jag hade tjänst som lokalredaktör på Västernorrlands Allehanda. Inte minst hade Ytterlännäs församling en förmåga att placera arrangemang i Gålsjö kapell.


Numera vetrkar kapellet vara låst för jämnan och restaurang och boendedelen är förfallen. Men jag sprang i alla fall på två smeder som fortfarande hade verksamhet i smedjan. Det gladde mig.