Juli21

Torsdag 1 juli

Att komma in på Silvermuseet i Arjeplog och kunna säga att man träffat den legendariske lappmarknadsdoktorn Einar Wahlquist, museets skapare, ger en viss status.


Mitt förra besök var våren 1984. Som en arbetsmarknadsåtgärd skulle jag utbildas till turistinformatör för tjänstgöring på Lufta camping i Ånäset. Kursen gick på Medlefors folkhögskola i Skellefteå och i kursen ingick en resa efter Silvervägen från Skellefteå till Bodö. Och i Arjeplog fick vi alltså äran att lyssna e. Och fick ett uppskattande ögonkast av tjejen i kassan.


I övrigt har dagen bestått av besök på hembygdsområdet i Arvidsjaur och lite strosande i Lappstaden i samma stad. Sedan har jag upptäckt att Silvervägen är en riktigt tråkig väg och att de flesta vägar bär till Burträsk.


Nu är dock denna minisemester avslutad och på lördag vänder jag åter till Gävle för tre veckors jobb innan semester del två.


Tisdag 13 juli

Allsång på Skansen som följs av nya avsnitt av Mord i Midsomer. Måsarna skränar utanför min franska balkong. Till och med gikten i min fot verkar så smått ge med sig. På något sätt verkar det hela vara tillbaka till det normala nu. Kanske är den ljusnande framtid vår trots allt.

Förutom för de som får sätta livet till i Midsomer förstås...