Juli2019

Måndag 15 juli

Idag börjar andra halvlek av min semester. Men det är egentligen först idag som jag har vad många skulle kategorisera som den första riktiga semesterdagen. I alla fall i den mening som semestern ursprungligen var menad. Alltså en tid ägnad åt återhämtning, då det varken finns måsten eller aktivitetsplaner. Då man bara ÄR.

Missförstå mig rätt. Jag är en aktiv kille som gärna fyller min dag med aktiviteter. Ska sanningen fram blir jag nästan stressad av en semesterdag då ingenting finns på programmet – som en bortkastad dag. Och en dag på stranden gör mig rastlös. Men trots detta kan det vara skönt med en dag utan program. Även om vädret utanför är allt annat än soligt.

Sedan kan jag då också med ett leende se tillbaka på två intensiva och roliga veckor. Först en vecka på Gotland med fem av mina bästa vänner. Vi hade hyrt en stuga där vi hade kanske 200 meter till vattnet, där vi belönades med fantastiska solnedgångar. Alla olika beroende på det väderläge som rådde just den specifika dagen. Sedan en del utflykter till Visby, Fårö, Hoburgsgubben och Stora Karlsö.

Förra veckan var det Gävle som gällde. Brukar ju fly från stan så fort kalendern säger semester, men nu hade jag besök av bror och en kompis. Och jag har hunnit med att närturista på ställen som jag under mina 13 år som Gävlebo inte ”hunnit med” eller inte ”blivit av”. Länsmuseet exempelvis. Och Limön. Dessutom avslutades veckan med ett besök på Gunder Hägg-stadion (nä, jag hade inte varit där förr heller), där det pågick ett U23 EM i friidrott.

Så därför känns det bra att faktiskt stanna upp ett tag. Tids nog kommer rastlösheten krypande.