Januari2019

Tisdag 2 januari

Nytt år, nya förhoppningar och kanske nya löften.

Nu har jag aldrig varit så bra på löften. Varken att avge dem eller att hålla de som jag ändå har avgett. Så jag avstår nog i år också. Istället för jag leva på förhoppningarna.

Förhoppningarna att värmen och medmänskligheten vinner mark i vårt land igen. Förhoppningen om att vi river murar – inte bygger dem. Och förhoppningen om att hälsan fortfarande kommer att ledsaga mig.


Söndag 13 januari

Skidskytte förenar. Under färden söderut så försökte jag och tjejen i sätet bredvid att följa herrarnas skidskyttestafett via en allt annat än stabil uppkoppling på tåget. Varken Kramfors eller Härnösand levererade någon vidare mottagning men vi kunde till slut glädja oss åt Sebastian Samuelssons fina sistasträcka som gav en svensk femteplats. Och i Sundsvall kunde vi häpet konstatera att vi hade mera än intresset till vintersport gemensamt. Bägge älskade att orientera och vi hade båda en syster som hade råd att åka i första klass.

Kan i sambandet då även nämna att även i första klass slogs man mot dålig internetuppkoppling i samband med skidskyttestafetten. I alla fall gällde det min syrra. Hur det var för min sätesgrannes syster har ja dålig koll på.

Hem