Januari2018

Januari 1 januari

När jag anlände stod tåget till Umeå C stod tåget inne på stationen. Men när jag kom upp på perrongen såg jag till min förvåning tågets bakljus försvinna i fjärran. Detta trots att det var tio minuter till tåget skulle lämna Umeå.

Efter en viss undersökning visade det sig att tåget jag sett var den avgång som skulle gått en timme tidigare. Mitt tåg var enligt uppgift preliminärt försenat i en timme.

Det prekära med detta var att jag skulle byta tåg i Sundsvall, en anslutning jag nu troligen skulle missa. Och anslutningståget var det sista för dagen mellan Sundsvall och Gävle.

Efter stationen i Kramfors kunde dock en otroligt butter konduktör till min lättnad meddela att X-trafiks tåg skulle invänta oss i Sundsvall. Väl där väntade en konduktör som måste ha varit lägervakt i ett tidigare liv. Med hög röst domderaxde hon resenärerna som om det hade varit en skolklass från 40-talet.¨

Men trots att jag fullständigt ignorerade henne (lite på trots, det medges) när hon med en sergantröst uppmanade alla i vagnen att ta ut plopparna ur öronen (hon skulle ryta ut information...) så blev jag inte avkastad utan kom med de övriga resenärerna in på Gävle C enbart 30 minuter sen.


Tisdag 16 november

Dagens "Man är väl inte alltför smart":

När jag placerade min cykel i husets cykelförråd upptäckte jag att grannen glömt bakljuset tänt på sin cykel. Eftersom jag är en vänlig själ försökte jag förstås släcka lyset.

Efter att letat efter avstängningsknappen i vad som kändes som en halvtimme (i verkligheten var det nog drygt en halv minut) så upptäckte jag plötsligt att det var MIN cykel (jo, jag har två stycken). Att det sedan tog säkert ytterligare tio sekunder ínnan jag hittade den väl dolda avstängningsknappen var då kanske inte så konstigt...Hem