Februari23

Torsdag 2 februari

Om man får 18 minus två till 15, är det då ett giltigt skäl till att ansöka om förtidspension? Jag har ju trots allt läste Naturvetenskaplig linje, även om det var länge sen...


Bakgrunden till min fundering är ett besök på Systemet. Ölförrådet behövde fyllas på. Och äntligen startar ju bilen utan hjälpstartare. Så jag tog Toyotan till Strömpilen för att utföra det planerade inköpet samtidigt som matförrådet säkrades för veckan på Maxi.


Med mig hade jag mina tre tygkassar. Salla utformade för sex flaskor – alltså sammanlagt 18 flaskor.

Jag hade innan avfärd slängt en blick på mitt lilla vinställ och sett att det saknades två flaskor, bestämde att köpa in en flaska vitt och en flaska prosecco, alltså skulle 15 öl köpas in. Det var i alla fall det jag kom fram till och jag tänkte på när jag flanerade bland ipa, lager och ale.


Så förvåningen var stor då jag hade betalat mina inköp och stod och packade ner dessa i tygkassarna. Det saknades ju en flaska. Sista kassen fylldes ju bara med fem flaskor. Hade jag glömt en flaska i kundvagnen? Eller på rullbandet? Eller hade jag kanske lagt ner sju flaskor i någon kasse.


För eftersom jag hade köp två flaskor vin skulle jag ju köpa 15 flaskor öl. För 18 minus 2 är ju 15… Eller? Mina forna tiders mattelärare gick antagligen ordentligt i spinn…