Februari2019

Fredag 8 februari

Det finns de som funderar varför jag nästan alltid väljer Ica Maxi då jag handlar.

Är det för att jag är fanatisk Ica-älskare? Nja, visst är man lite skadad från barndomen då mor och far alltid valde Ica framför det lilla samhällets andra affär, Konsum. Och visst där en gång på 1970-talet kunde man i alla fall i Robertsfors se en stor skillnad på bemötandet mellan de två butikerna. För när Konsums personal mest verkade gammal, trött och emellanåt rätt så otrevlig så var Icas personal mera serviceminded. Man kände sig helt enkelt mer välkommen där-


Men detta var länge sedan. Skillnaden mellan de två butikernas sätt att möta sina kunder har för länge sedan suddats ut. Och om jag trots det nödvändigt ska välja Ica så finns ju Ica Kvantum mycket närmare. En nästan lika välsorterad butik och den lilla skillnaden som eventuellt kan finnas suddas ut om man tar hänsyn till saker som bensinpengar och tidsåtgång.


Så varför väljer jag Ica Maxi?

,

Jo, orsaken är enkel. Jag hatar att irra runt i en butik och söka efter en det ena och än det andra. På Maxi vet jag vad grejerna står. Jag förstår hur de tänker. Och jag blir förbannad då någon klåfingrig butikschef plötsligt beordrar att ketchupen ska flyttas.


Men även på Maxi kan jag ibland få leta. Framförallt efter varor som handlas mer sällan. Hur ofta köper man exempelvis ströbröd? Inte ofta. Men idag skulle det ske. Sprang igenom den avdelning som Ica själva kallar skafferivaror. Inte bara en gång utan säkert tre, fyra gånger. Utan att finna ströbrödet. Slogs då av snilleblixten att jag kanske skulle vända mig till brödavdelningen. Denna lufsade (jo, jag höll på att tappa i tempo) jag igenom bara två gånger, utan lyckat resultat.

Jag gav upp. Jag måste få hjälp av personal (vilket är för mig ett stort nederlag). Hjälpte av bara farten en farfar (eller morfar) som inte hittade till sylten (det var länge sedan den flyttades närmare kassan). Men var finns personalen? tänkte jag och kastade en blick till höger, bara för att upptäcka en hyllsektion full med ströbröd i alla dess former.


Sedan var det bara att försöka hitta sprayflaskor, och dessa hittade jag relativt snabbt. Bara för att upptäcka att de bara hade samma modell som jag köpte för ett halvår sedan. Och det fanns en speciell anledning till att jag måste göra ett nytt inköp av denna tingest. Det får bli Clas Ohlsson eller nåt…


Lördag 23 februari

Att rumla in i lägenheten klockan halv två efter kväll fylld med karaoke, öl och mjöd känns inte som den bästa medicinen för en begynnande förkylning (eller om det bara är ålderdom)

Hem