December2013

Tisdag 3 december

Om 14 timmar skulle jag åkt till Ecuador. Nu blir det en resa till Västerbotten i stället. Allt på grund av att jag verkade vara ganska ensam om drömmen om Galapagos. Så resan blev inställd eftersom bara tre personer hade anmält sig.

Nåväl, jag beställde en resa med Temaresor i stället. Tre dagar kortare och åtta tusen kronor dyrare (mest beroende på att jag även har enkelrum på kryssningsbåten). Men jag verkar komma iväg i alla fall. Resan slutbetalades i helgen och den 12 drar jag.

På grund av ett ej avbokningsbart hotellrum på Arlanda blev resultatet också en oplanerad tripp norrut. Det finns lite stormskador och sönderkörda vägar att inventera.


Måndag 9 december

Så där ja, då var man besprutad då. I bägge armarna. .. Havrix i den vänstra och Botrox (Obs inte botox) i den högra armen. Och så var man redo för Ecuador – i alla fall medicinskt.


Onsdag 11 december

Bättre vara ut på hal is och ha det glatt än gå i lera och sörja. Så sanna ord diktade av allas vår Robban Broberg. Men vad gör man då det både är hal is och, ja kanske inte lera oh sörja men väl slask oh sörja? Hålla tungan rätt i mun är ett självklart förslag.

Idag bjöd min cykelväg på inte mindre än fyra olika underlag. Och dessa blandades friskt. Bitvis var det barmark. Då kunde jag sätta ordentlig fart på mitt fordon. Men det förändrades snabbt. Underlag nummer två var heller inte så illa. Det var nämligen välsandat (välgrusat) vinterväglag. Även om det krävde lite mer koncentration beredde denna typ mig inga större bekymmer. I alla fall inte jämfört med underlag tre. Där var vi inne på slasket och sörjan. Väl där krävdes det styrka för att hålla cykeln på rätt köl. Vred jag styret åt vänster, ville hjulet åt höger.

Men trots allt var det underlag fyra som gjorde färden farlig. Blixthalka modell grande. Men eftersom jag nu skriver detta så lär jag väl ha överlevt…


Hem