Augusti23

Fredag 11 augusti

Efter flera dagars trevande, då hittade till slut GHan även igen Södra Västerbottens kustland. Det var en trött och kraftigt försvagad Hans som gjorde sin attack mot Norrlands huvudstad. Under mobilisering av de sista krafterna lyckades han under korta sekvenser slänga några liter vatten över staden, Och då smattrade det ordentligt på fönsterrutorna.

Men där emellan sågs han liggandes på rygg och flämtade efter luft. Den senaste veckans hårda arbete har tagit på krafterna minsann. Han lyckades inte ens uppbåda någon större vindhastighet.


För oss Umeåbor har hela Hans-kaoset varit en något surrealistisk upplevelse. Vi harf förundrat kunnat titta på TV-nyheter om översvämmade källare, förstörda gator och hela samhällen som dränkts. Allt medan solen har skinit och kvällarna har varit ljumma. Vi har till och med hunnit med en tropisk natt.


Och extra surrealistiskt blev det häromdagen, då lokalnyheterna började tala om dränkta gator, förlorad el och omkullblåsta träd ui norra länsdelen. Allt medan vi gick omkring i shorts och myste klockan nio på kvällen.

Så jag klagar absolut inte över dagens regn. Inte minst för att Hans valde att ta igen sig rejält då jag tog mig hemåt på veckans härligaste cykelfärd, alltså den som förkunnar att nu är det helg.