Augiústi22

Fredag 5 augusti

Idag är det officiellt min sista semesterdag. Firar denna genom att befinna mig på annexet till Hotell Järvsöbaden. Har precis besegrat en femrätters buffémeny, även om jag fick hoppa över ostbrickan. Man ha ju sina begränsningar numera.


Har tillbringat fem dagar ute till havs på olika kobbar och skär i Stockholms skärgård, men framförallt på syrran och svågerns segelbåt DIWA. Trevligt, även om det för närvarande mest påtagliga minnet därifrån är en solskadad näsa. Men det läker väl så småningom. Och då finns förhoppningsvis de andra minnena kvar.


Igår bar det sedan norrut med ett besök hos den gamla kollegan M i Uppsala. En sväng på stan hanns det med på kvällen och innan dess en god fika på Ulna kvarn.


Idag har jag alltså fortsatt min färd norrut och i min ambition att undvika E4:ans köbildningar och stress har jag alltså hamnat i Järvsö. Kan rekommenderas även om Hotell Järvsöbaden måste ha de mest opersonliga och tråkiga serveringspersonalen utanför storstäderna.


Om ni missat mina tidigare semesterrapporter eller helt enkelt glömt dem så finns de här under juli 2022. Trots allt har det ju varit ett månadsskifte.


Söndag 7 augusti

Efter att igår genomfört en lång dags färd mot Umeå där duggregn varvades med spöregn och nästan skyfall så har dagen bestått i avrustning efter semesterfirandet samt   en ångestframkallande visshet om att morgondagen innebär återgång till jobbet.


Men visst, jag har hunnit med kompletterande inköp till altanen på IKEA och en sommartvätt av bilen på OKQ8. Och i morgon ansöker jag om ytterligare semesterveckor tror jag.