April2019

Tisdag 9 april

Visst har jag mina särskilda talanger. Men att vara sjuk är inte en av dem. Till viss del beror det nog på att jag är dåligt tränad. Senast jag var hemma sjuk var nog veckan innan jag åkte till Turkiet 2015.

Men sedan lider jag också av ständigt dåligt samvete. Kanske skulle jag ändå kunnat gå till jobbet. Jag är väl inte så sjuk.

Igår var det väl inga problem eftersom kroppstemperaturen gick upp till 37,5 grader (för mig en nära döden-upplevelse), men idag fick jag verkligen övertala mig själv att stanna hemma en extra dag. Trots allt var jag ju feberfri. Att jag hade rejält ont i halsen var ju bara ett resultat av hostan som plågat mig.

Nåväl, nu när klockan är halv elva är jag glad att jag lyckades övertala mig själv att i alla fall stanna hemma i alla fall en dag extra.


Fredag 19 april

När man var barn så tillbringades långfredagarna med att titta på tapeten. Om det gick några TV-program var det någon högmässa, video fanns inte, än mindre paddor och smartphones. Tror säkert att morsan gömde leksakerna också. Här skulle man ha tråkigt.

Långfredagen anno 2019 slår Högbo Bruk upp portarna för säsongen, kaféer öppnar, gallerier slår upp portarna och parkeringen utanför är i princip full. Tror nästan jag lyckades få sista platsen.

Detta var också dagen som tre tjejer i 15-årsåldern fått för sig att begå badpremiär. Detta i den sjö som ligger i anslutning till Högbos spårcentral. Inte klokt vad man gör för en film på Snapchat, Instagram, Facebook eller var nu ungdomarna hänger i den digitala världen av idag.

Kommentaren var ”Oh, vad kallt”. Ja, det tror jag det. Snön ligger ju fortfarande kvar i skogens mer skuggiga delar och än är det faktiskt långt till sommaren.Hem