April2018

Måndag 2 april

I torsdags var frågan given från arbetskamraterna – vad ska du göra i påsk då.

Lite lätt sliten och med en önskan efter lite lugn och ro och helt utan planer kunde jag bara sanningsenligt svara – det enda jag vet är att jag ska deklarera, sedan får vi se…

Nu så här på annandagskvällen vet vi svaret. Jag åt lamm i Bomhus tillsammans med två finskor, lite bastu blev det väl visst också. Sedan hann jag med lite skidåkning i Högbo också, en påskmiddag hos systerson William och hans sambo i sambons mammas fritidshus i Ekbo fäbodar utanför Ockelbo. Sedan hanns det med 11 km skidåkning i skidparadiset Harsa utanför Järvsjö också.

Sedan drog jag till Stockholm för en fantastiskt påsklunch tillsammans med syster, svåger, två morbröder (varav en ingift), två mostrar samt en kusin och slutligen en stilla tågresa tillbaka till Gävle.

Däremot är det fortfarande inte deklarerat. Men snart så är det lördag, då försöker vi igen…


Tisdag 24 april

Ibland lurar katastroferna bakom hörnet, eller som i detta fall rakt fram. Ibland lyckas man också undvika dem med en hårsmån.

Platsen är Sporthuset Söder. En timmes spinnpass har just avslutas och jag rör mig mot utgången på spinninglokalen. När jag kanske har en och en halv meter kvar lyfter jag blicken och funderar på varför den slitne mannen med pannband och T-shirten från Texas inte väjer undan. En mikrosekund senare nås min hjärna av beskedet, det där är inte dörren din galning, det är en av de otaliga speglar som utgör spinninglokalens väggar. Och med en marginal på kanske en halvmeter lyckas jag få min utslitna kropp att göra en 90-graderssväng i riktning mot den verkliga ingången.

Jag kunde andas ut och bara hoppas det inte var någon som såg min väl närgångna studie av min egna spegelbild. Vill ju inte framstå som någon extrem form av narcissist.

Dessutom vill jag ju kunna komma oskadd från gymmet. Jag kommer fortfarande ihåg smärtan, förvirringen och genansen då jag som ung (nåja) lokalreporter gick rakt in i ett av GB-skolan i Sollefteås alltför vältvättade fönster.

Hem