December2020

Måndag 28 december

Nästan en månad utan dator är nu över. Och mest gläds jag över att molntjänsten OneDrive faktiskt fungerade och därmed finns alla filer, bilder och liknande kvar. Detta trots att jag i min frustration att fixa felet själv beslutade att helt enkelt tömma datorn innan jag skulle försöka starta om datorn.


Fungerade inte det heller, så det blev en resa till Tricom nere på stan. Där tog de 649 spänn för felsökning, 899 för en ny hårddisk, 499 för att montera in densamma samt 799 för att installera om windows. Så inalles nästan 3000 kronor fattigare sitter jag nu med en fungerande dator.


Uppsidan är att jag nu har mer kräm än tidigare eftersom de bara hade 500 GB på lager- Och det är väl ungefär dubbelt så mycket som tidigare.


Onsdag 30 december

Före jul skulle jag köpa nytt kaffe. Det är en effekt av hemarbetet är ju att kaffekontot ökar.

Glad i hågen gjorde jag en inventering av sorterna som fanns på Ica Maxi och bestämde mig för att överge det vanliga Gevalia Mellanrost. Det har ju kommit så mycket specialkaffe numera. Jag ryckte till mig ett paket som såg intressant ut. Bara namnet - Barista – lovade ju gott.


När jag väl hemkommen ska packa in varorna i skåpen upptäcker jag mitt misstag. Jag hade köpt ett paket med hela bönor. En normal människa hade förstås skamset återvänt till butiken och bytt paketet. Men inte jag. Istället drar jag till Clas Ohlsson och köper en elektrisk kaffekvarn.


Idag till förmiddagskaffet var det dags för första testkörningen. Och jag blev inte besviken. Möjligtvis skulle jag testa att öka på mängden kaffe, men det är ju bara en fråga om att testa sig fram.