Augusti2021

Måndag 2 augusti

Drygt 6000 skulle det kosta – en fullservice på min Toyota. Gällande detta var mannen i kundmottagningen tydlig. Och eftersom de frågade så tolkade jag det dessutom som så att de skulle ta extra för byte av lampor och torkarblad.

Av denna anledning blev jag lite förvånad när man senare i ett SMS meddelade att min bil var klar och det skulle kosta 4800. Vad hade ändrats? Hade de missat att jag skulle ha fullservice och de gett mig den billigare i stället (tror den kallas mellanservice)?


Men jag är inte den som ställer till någon scen för att priset de uppgav från början visade sig inte stämma. Lite diskret kollade jag vad som stod på fakturan – det stod fullservice – och jag lyssnade förstrött på den redogörelse för vad servicen hade innehållit som jag fick mig till livs av kundmottagningsmannen. Och då framgick att de förutom den ordinarie servicen dessutom hade uppdaterat någon form av dator i bilen (detta var dock något Toyota stod för) samt bytt torkarbladet som har bakrutan som arbetsområde.


Men någon förklaring till det sänkta priset fick jag aldrig. Men jag frågade som sagt inte.


Onsdag 18 augusti

Jag somnade till ljudet av att någon stod och hällde hink efter hink med vatten på min balkong. Och jag vaknade till braskande rapporter i radio och TV, med varningar från SOS alarm i min telefon och med en ilsket blinkande klockradio på mitt nattduksbord. På TV:n stod en reporter i ett par decimeter djupt vatten, med en övergiven bil i bakgrunden, medan en annan berättade att denne inte vågat köra igenom de vattenmassor som han hade valt som bakgrund. 160 mm regn ska ha fallit över Gävle på ett dygn.


Jag har nu varít ute och inspekterat läget här på Brynäs. Och kan då konstatera att ryktet om ett nytt Atlantis är överdrivet. Inte ens de gatstump på min väg till Brynäs Centrum som även vid ett normalt regnväder vattenfylls var särskilt drabbat. Och såg jag inte till och med lite blå himmel blygt titta fram bakom molnen.


Men min del av Brynäs ligger ju förhållandevis högt och jag bor ju inte i någon villa med källare. Så vem är väl jag att uttala mig. Dessutom hotar de med mer regn idag.