April22

Tisdag 5 april

En av de kallaste dagarna på säkert en månad. Och snön som kom igår hade frusit fast på bilen. Och till helgen ska det tydligen komma mer snö. Med andra ord en perfekt dag att byta till sommardäck.


Till mitt försvar ska nämnas att när jag för ett antal veckor sedan beställde tiden på Vianor var kvicksilvret uppe och nosade på 15 gradersstrecket. Och då menade jag plus 15 och jag hade redan sett den första tranan (om det nu inte var en svan, ensam var den i alla fall).


Men sedan dess har det hänt mycket på väderfronten. Den vårkänsla som spirade har ersatts med en huttrande förbannelse och föranlett mig att plocka fram täckbyxorna igen.


Men jag fullföljde alltså mina däckbytarplaner. Kanske det kan få vädergudarna att förstå att vi faktiskt redan är inne i april. Men ska jag vara ärlig var inte detta huvudorsaken till att jag i morse tog bilen ut på Västerslätt. Utan anledningen var att jag ville frigöra lite plats i mitt förråd efter den översvämning som drabbade förrådsbyggnaden i samband med den där töperioden som fick mig att beställa tid för däckbyte.


Så allt hänger ihop på något konstigt sätt.


Lördag 23 april

Morgonens chock när jag under sängbäddningen tittade ut genom fönstret Ute på gården stod två gröna elsparkcyklar. Och jag kunde bara sakligt konstatera att det norska plågoriset Ryde har slagit klorna i Umeå....


I och för sig har jag befarat att denna dag skulle komma en dag. Och på samma  sätt som det genomfördes i Gävle i höstas så gjordes lanseringen helt utan förvarning. Det hade tydligen gått rykten i fredags, men någon ansökan hade inte i´kommit in vare sig  till kommun eller polis. Där funderar man nu som bäst på hur man ska agera, allt medan akuten kontrollerar gipsförråden…


Tisdag 26 april

Dagen började med att jag blev av med en hörntand och dessutom drygt 1500 kronor.


Men å andra sidan har jag de senaste veckorna varit på god väg att slå ut den själv – om jag bara kunnat. Tandvärk är ett jädra gissel.


Kan dock konstatera att det måste vara god timpenning på att dra ut en tand. Inte för att jag klockade själva utdragandet, men det tog knappast mer än tre minuter. Då har jag nog tagit med lite förberedelsetid också – samt lite tid då tandläkaren skulle visa mig den spricka som fanns i den just avlägsnade tanden. Och själva tandutdragningen hade ett fast pris på drygt 1300 spänn.