nekrolog mamma

Marianne Nilsson, Bergnäs, Robertsfors avled på trettondagsaftonen i en ålder av 78 år. Hon sörjdes närmast av fyra barn med familjer.


Marianne föddes januari 1930 i Bergshamra Varv i Roslagen. När hon var åtta år omkom hennes far i en arbetsplatsolycka vilket innebar att hon som storasyster snabbt fick axla ett tungt ansvar. Men trots att uppväxten nog inte alltid var en dans på rosor så hördes hon aldrig klaga över detta.


I slutet av 1950-talet träffade hon Erik Nilsson, en bondson från Västerbottens kustland, och han skulle bli hennes följeslagare genom livet. I januari 1959 gifte sig de två och Marianne flyttade upp till Eriks föräldrahem i Bergnäs, där hon förutom att uppfostra fyra barn och utföra det arbete som det lilla lantbruket krävde, även arbetade som hemsamarit åt kommunen.


Som om inte detta arbete var nog var hon också aktiv i CKF, Röda Korset samt arbetade som kyrkvärd. Genom sina barns medlemskap i 4 H blev hon också en drivande ledare i Sikeå 4H-förening. Ett engagemang som fortsatte långt efter det att hennes barn slutat i föreningen. Och under hennes sista 14 levnadsår var det de tre barnbarnen som skänkte henne mycket glädje.


2006 drabbades Marianne återigen av en stor sorg, då Erik omkom i en olycka. Året därpå flyttade hon till en lägenhet i Robertsfors och sedan i somras var hon bosatt på Lövuddens äldreboende.


Mamma vi saknar digHem