December2018

Söndag 2 december

Idag var det meningen att jag skulle lämna landet för en fantastisk resa till Costa Rica. Till min besvikelse blev ju den resan inställd. Men för att trösta mig beställde jag idag en guidad bussresa från London till Windsor Castle, Stonhenge och Bath. Ska bli en trevlig dag trots att det också innebär en tidig uppstigning. Men det får man ju ta. Sedan får jag ju se vad jag fyller övriga tiden under mitt femdagars Londonbesök om en vecka.

 

Lördag 7 december

Ett tecken i tiden. På grund av en trasig kortterminal vandrar en av kassörskorna på Ica Söder runt bland kunderna för att hitta någon som kan betala kontant. Hon fick jobba ordentligt. För trots att jag vid ett snabbt överslag i alla fall inte höjde medelåldern så var det kortbetalning som gällde. Själv har jag blivit så invand med att betala allt på kort så jag inte ens funderade om den summa som fanns i min plånbok hade räckt att betala mitt lilla kompletteringsinköp (vilket det naturligtvis gjort, inser jag nu).

 

Ett annat tecken i tiden var att lussekatterna tagit slut på Lido. Och jag fick istället köpa en fusion mellan lussekatt och semla. Alltså en lussekatt fylld med grädde och mandelmassa.

 

Söndag 9 december

Då var jag då i London. Det var nästan tio år sedan senast. Men staden är sig lik. Trots att de rustar sig för ett Brexit ingen vet hur det kommer att se ut.

Jag bor på Darlington Hotell strax norr om Hyde Park. Tror jag bott på denna gata förr. Balmore hotell ligger nämligen en bit bort. Tror att det var där jag och en kompis i början på 90-talet checkade in som Mr and Mrs Nilsson (en tydlig miss i bokningen, jag skyller på Ticket). Ett litet, men fräscht rum möter mig och personalen verkar trevlig.

Annars har dock dagen mest bestått av recognosering. På tisdag ska jag vara på Victpria station kvart i åtta. Funderade på att promenera dit, men min testrunda fick mig på andra tankar. London i allmänhet är fylld av ganska bleka ljuskällor, vilket ger en del mörka gränder. Detta gäller dock inte Hyde Park. Där finns det inga gatljus alls. Att gå rakt igenom Hyde Park innan mogonljuset har kommit känns inte som en god idé.

Upptäckte dock att happenningen Winter Wonderland, en årligt återkommande attraktion i Östra delen av Hyde Park pågick som bäst. Och där var det köer i massor. Nåväl passerade detta för att sedan plötsligt befinna mig utanför Buckingham Palace. Inte medvetet, men jag valde tydligen fel väg i en korsning.

Eftersom jag gjort drottningens livvakter nervösa förr (det hände utanför ett hotell i Toronto, även då råkade jag bara passera, men kameran var ju med och drottningen steg ur en bil innanför ett kravallstaket, min film tog slut, filmbyte skedde, jag tappade ena rullen som gled säkert en halvmeter innanför kravallstaketet, med gymnastiska övningar lyckades jag dock få tag i den) så tog jag det försiktigt. Men hon kanske inte var hemma. Hur som helst syntes ingen beväpnad personal till, bara en massa turister.

 

 

 

Hem